Milwauke Bucks, ABD'deki siyahlara yapılan saldırıları protesto etmek için Orlando Magic maçına çıkmadı.

Milwauke Bucks, ABD'de siyahlara yapılan saldırıları protesto etmek için maça çıkmadı

NBA'de play-off ilk turunda Milwaukee Bucks ile Orlando Magic arasındaki bugün yapılması planlanan serini 5. maçı ertelendi.

CNN'in aktardığına göre, ABD basınında yer alan haberlerde, son olarak ABD'nin Wisconsin eyaletinde polisin siyah Amerikalı Jacob Blake'i arkadan vurarak ağır yaralamasını protesto eden Milwaukee Buckslı basketbolcuların, TSİ 23.00'de başlaması planlanan serinin 5. maçına çıkmama kararı aldığı iddia edildi.

Konu hakkında NBA'den resmi açıklama yapılmazken, maçın ertelendiği bilgisi verildi. Seride Milwaukee Bucks'un Orlando Magic karşısında 3-1 üstünlüğü bulunuyor.

OKLAHOMA VE HOUSTON'DAN DA BOYKOT KARARI

Milwaukee Bucks'ın ardından bu gece karşı karşıya gelecek Oklahoma City Thunder ile Houston Rockets da boykot kararı aldı.

ESPN kaynaklarına göre bu gece Portland Trail Blazers ile karşı karşıya gelecek Los Angeles Lakers da maçı boykot etme kararıyla ilgili görüşme gerçekleştirdi.Bu gelişmelerin ardından gece oynanacak tüm maçların ertelendiği açıklandı.

'DEĞİŞİM İSTİYORUZ'

Yaşananlar sonrası LeBron James de ırkçılık ve polis şiddetine, "Değişim istiyoruz! Artık bıktık" şeklinde paylaşımıyla tepki gösterdi.

Maçları boykot eden oyuncuların tamamı, bugün bir toplantı düzenleyerek bundan sonraki süreçte nasıl hareket edeceklerini tartışacaklar.

ABD'de George Floyd isimli siyah yurttaşın polis şiddeti sonucunda öldürülmesinin ardından Minneapolis'te başlayan protestolar tüm ülkeye yayılmış ve "Siyahların Hayatı Önemlidir" (Black Lives Matter) hareketine dönüşmüştü.