Kripto para borsası Bitrota’nın sahiplerden Kenan Altun Antalya’da yakalandı. Kripto para borsası Bitrota’nın kısa bir süre önce çökmesi üzerine çok sayıda kişi parasını alamamıştı.

Milyarlık kripto para vurgunu: Şirket sahibi yakalandı

Merkezi Kayseri'de bulunan, 'Talent' adını verdikleri kripto para ile milyarlık vurgun yaptığı belirtilen Bitrota'nın sahiplerinden Kenan Altun’un Antalya’da yakalandığı belirtildi. Gözaltına alınan Altun’un İstanbul'a siber şubeye getirileceği kaydedildi.

Merkezi Kayseri’de olan, Kenan Altun ile Avusturya vatandaşı Hasan Özkan’ın 3 yıl önce kurduğu Endless Yazılım Teknoloji A.Ş. isimli şirket geçen aralık ayında, ‘Bitrota’ adındaki kripto para borsasını devreye aldı. DHA'nın haberine göre bu kişiler, ‘Talent’ adını verdikleri coine yatırım için yoğun çalışmaya girdi.

Yatırım yapan kişilere aylık yüzde 30 kazanç vaat edildi. Nisan ayında düzenlenen ve binlerce kişinin yatırım yapmasını sağlayan kampanya döneminde ise yüzde 45 kazanç vaat edildi. Sisteme yeni yatırımcı kazandıranlara da yüzde 25 gelir garantisi verildi. Kısa sürede yatırımcısı çoğalan sisteme binlerce kişi para yatırdı.

Kayseri dışında en çok ağırlık verilen il ise Hatay oldu. Lüks ofislerin kurulduğu kentte, yüzlerce vatandaş, ortadan kaybolan şirket sahibi ve giriş yapılamayan sistemle beraber, yüzbinlerce lirasını kaybetti.

SORUŞTURMA İSTANBUL'DA YÜRÜTÜLÜYOR

Yatırım sonrası işlerini büyüten şirket, genel merkezini geçen ocak ayında Kayseri’den İstanbul’a taşıdı. Yeni gelenlerin parası ile ilk girenlerin parasının ödenmesine dayalı çalıştığı anlaşılan sistem, birkaç ay içinde çöktü. Bunun üzerine paralarını alamayan yatırımcılar Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek Kenan Altun ve Hasan Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hatay ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, 'Bitrota’ kripto para borsasında dolandırıldıklarını belirtenlerin şikayeti üzerine şirket sahibi Kenan Altun ve Hasan Özkan hakkında yürütülen soruşturmada Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kentte yürüttüğü soruşturmayı tamamlayıp, şirketin merkezinin İstanbul’a taşınması nedeniyle dosyayı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

BİNLERCE KİŞİ PARASINI KAYBETTİ

Yürütülen soruşturma kapsamında şirket sahiplerinden Kenan Altun Antalya'da gözaltına alındı. Altun, sorgulanmak üzere İstanbul'a getirilecek.

Konuya ilişkin TRT Haber Muhabiri Büşra Çelik'in verdiği bilgiler şöyle:

Siber Suçlarla Mücadele ekipleri bir dijital para borsasının sahibi olduğu düşünülen ve binlerce kişiyi mağdur ettiği öne sürülen bir kişi Antalya'da gözaltına alındı ve bugün itibarıyla İstanbul'a getirilecek. 2 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyordu. Kripto para borsasıyla ilgili özellikle Hatay ve Kayseri'de olmak üzere birçok şikayetçisi bulunuyordu.