Saray’ın enflasyonunun sıfır olduğunu ancak halkın enflasyonunun yüzde 30-35’lere çıktığını belirten Kılıçdaroğlu “Gerçekten de mutfaklarda yangın var. Bu politik bir söz değil. Milyonlarca ailenin ay başını nasıl getireceğiz diye düşündüğü bir süreci yaşıyoruz” dedi

Milyonlarca aile aybaşını getiremiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu televizyon kanallarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’na genel başkan yardımcısı Faik Öztrak, TBMM Grup Başkanvekili Engin Özkoç da eşlik etti.

MUTFAKTA YANGIN VAR

Türkiye’nin gerçek gündeminin ekonomi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu “Gerçekten de mutfaklarda yangın var. Bu politik bir söz değil. Milyonlarca ailenin ay başını nasıl getireceğiz diye düşündüğü bir süreci yaşıyoruz. Düşük gelirlilerin primleri yatmadığı için sağlık hizmeti verilemeyecek yaklaşık 5 milyonu aşan bir kitle oluştu. 18 yıla yaklaşan tek parti yönetimi düşünün nasıl bir tablodur ki kişi başına gelirin 10 bin dolar olduğu ifade edilen bir ülkede 8 milyon kişi ayda 673 TL ile geçinmek zorunda. Tarımda, ekonomide dışa bağımlı zaten” ifadelerini kullandı.

HALKA AYRI ENFLASYON

Saray’ın ve vatandaşın enflasyonlarının farklı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu “Enflasyon 11,84 olarak açıklandı. Bir Saray’ın enflasyonu, bir de vatandaşın mutfağındaki enflasyon diye bakmak lazım. Saray’ın mutfağı sıfır ama vatandaşın enflasyonu yüzde 30-35’lerde. Gıdaya baktığınız zaman bu gerçeği görürüz. 18 yılın yarattığı acı tablonun sorumlusu kim? İstediğiniz yasayı, kararnameyi çıkarıyorsunuz, atama yapıyorsunuz. O zaman bu tablonun sorumlusu kim?

S-400'LERİ DEPODA TUTACAK

"Amerika ile ilişkilerde CHP ne bekliyor? S-400 üzerinden yeni yaptırımlar meydana gelebilir mi?" sorusuna yanıt veren CHP Lideri, "Yönetimin Trump'ın dediğini yerine getirecek. S-400 anlaşmasını iptal etmeyecekler ama depoda tutacaklar büyük ihtimalle" dedi. Kılıçdaroğlu, "S-400'ün aktive edilmeyecek mi, siz buna inanmıyor musunuz?" sorusuna da verdiği yanıtta, "Şahsi kanaatim öyle. Alındı, aktive edilmesi gerekir ama hükûmet Trump'ın dediğini yapacak" ön görüsünde bulundu.

İTTİFAKA YEŞİL IŞIK

İç siyasetle ilgili gelen soruları da yanıtlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu ve ocak ayında yeni partisini ilan etmesi beklenen Ali Babacan'ın Millet İttifakı içerisinde yer alıp alamayacağı soruldu. "İki partinin de liderlerinin yaptığı açıklamaları dikkatle izliyoruz. Benzer ortak noktalarımız çok fazla. Millet İttifakı'nın ön gördüğü ortak noktalarda benzerlik neredeyse yüzde 99 oranında. İleride ittifak oluşabilir mi, bu ancak seçim ortamına gelindiğinde bakılabilecek bir konu" diyen Kılıçdaroğlu, bu ortak noktaları parlamenter sisteme dönüş, yargı bağımsızlığı, demokratik temel değerler üzerinden saydı.

AMAÇ GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK

Kanal İstanbul tartışmasıyla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, "Bu proje olmayacak. Kaynağı yok. İktidarın Kanal İstanbul tartışmasını başlatmaktaki amacı gündemi değiştirmek. Eğer bu bütçeyle Kanal İstanbul yapacaklarsa buyursunlar yapsınlar" ifadelerini kullandı.