Pandemi ve krizin vurduğu milyonlar ülke yönetiminden rahatsız. Ipsos’un araştırmasına göre halkın yüzde 65'i ülkede işlerin kötüye gittiğini düşünüyor.

Milyonlarca yurttaş yönetiminden rahatsız

HABER MERKEZİ

Yoksulluk ve pandemi ülkenin en yakıcı sorunu haline gelirken milyonların ülke yönetiminden duyduğu rahatsızlık kamuoyu yoklamalarına yansıyor. Ipsos araştırma şirketinin 27 ülkeden 19 bin 520 kişiyle gerçekleştirdiği ankete göre Türkiye’de halkın yüzde 65’i ülkede işlerin kötüye gittiğini düşünüyor.

“Bu ülkede işlerin doğru yönde mi yoksa yanlış yönde mi ilerlediğini söyleyebilir misiniz?” sorusuna, Türkiye’deki katılımcıların yalnızca yüzde 35’i olumlu yanıt verdi.


Türkiye’de işsizliğin ‘ülkedeki en büyük sorun’ olduğunu düşünenlerin oranının ise yüzde 44 olduğu ifade edildi. Türkiye, bu oranla dünyada işsizliği en büyük sorun olarak gören ülkeler arasında sekizinci sırada yer aldı.Türkiye’de yoksulluk ve sosyal eşitsizliği en büyük sorun olarak tanımlayanların oranının yüzde 36 olduğu belirtildi.

Araştırmaya göre yüzde 65 ile Rusya ilk sırada yer alırken Suudi Arabistan’daki katılımcılar yüzde 15 ile son sırada yer aldı. Salgından endişe duyanların oranının ise yüzde 33 olduğu kaydedildi. Türkiye, Koronavirüsün ‘en büyük sorun olduğunu düşünenler’ listesinde yer alan global sıralamada ise 25’inci oldu. Dünya genelinde ise katılımcıların yüzde 64’ünün kendi ülkelerinde ‘işlerin yanlış yönde gittiğini’ düşündüğü kaydedildi. Dünya en büyük endişe kaynağının koronavirüs salgını olduğu, bunu işsizlik ve yoksulluk/toplumsal eşitsizliğin takip ettiği belirtildi.