Osmaniye’de, Maraş merkezli depremlerin gerçekleştiği 6 Şubat’ta duyurusu yapılan yol yapım ihalesi, 60 milyon 755 bin TL’lik teklifle ‘Kadirli Beton İnşaat’a gitti. Şirket, AKP’li Bahtiyar Nacar ve İdris Nacar’a ait.

Milyonluk yol ihalesi AKP’liye
Bahtiyar Nacar AKP’den belediye başkan aday adayı olmuştu.

Uğur ŞAHİN

Kamu kurumları ile yerel yönetimlerin ihaleleri AKP’lilerce paylaşılmaya devam ediyor. Bunun son örneği Osmaniye’de gerçekleşti. İl Özel İdaresi’nin yol ihalesi, AKP’den belediye başkan aday adayı olan Bahtiyar Nacar’ın şirketine gitti.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre İdare’ye bağlı Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Maraş merkezli depremlerinin olduğu gün “Kara Yolu İşleri Yaptırılacaktır” başlığıyla ihaleye çıktı. Osmaniye’nin Kadirli ve Sumbas ilçelerindeki köy yollarının 64 kilometresini kapsayan ihale, açık ihale yöntemiyle düzenlense de teknik şartnamedeki kısıtlayıcı hükümler nedeniyle ihaleye yalnızca bir şirket teklif verebildi. 250 günde tamamlanması planlanan yolun ihalesini 60 milyon 755 bin 200 TL’lik teklifle ‘Kadirli Beton İnşaat’ aldı. Şirketle Osmaniye İl Özel İdaresi arasında 20 Mart tarihinde sözleşme imzalandı.

AKP’DEN ADAY ADAYI

Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, söz konusu şirket İdris Nacar ile Bahtiyar Nacar’a ait. Bahtiyar Nacar, Kadirli AKP’den belediye başkan aday adayı olmuş bir isim. İdris Nacar’ın ise sosyal medya hesabından sık sık AKP’yi öven paylaşımlar yaptığı görülüyor. Nacar’lar, daha önce de Osmaniye’deki kamu kurumlarından 288 milyon 804 bin 951 TL’lik yedi ihale aldı. O ihaleler ve tutarları şöyle:

•Osmaniye İl Özel İdaresi’nden 288 milyon 451 bin 447 TL’lik üç ihale.

•MHP’li Kadirli Belediyesi’nden 115 bin TL’lik iki ihale.

•MHP’nin yönetimde olduğu dönemde Sumbas Belediyesi’nden 145 bin TL’lik bir ihale.

•Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 93 bin TL’lik bir ihale.