Sivas’ın 800 yıllık Tarihi Kent Meydanı’nda inşaatı başlayan cami ve alışveriş merkezinin yapımının durdurulması için Mimarlar Odası suç duyurusunda bulundu. Meydana yürüme mesafesinde 14 caminin olduğunu belirten Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “Mesele camii değil, altındaki dükkanlar, kafeterya ve otopark işletmesinden elde edilecek rantın paylaşımıdır” ifadelerini kullandı

Mimarlar Odası: ‘Cami yapıyoruz’ diyerek, alışveriş merkezi yapıyorlar

Sivas’ın 800 yıllık Tarihi Kent Meydanı’na cami ve alışveriş merkezi yapılacak, inşaat çalışmaları başladı. Meydana yürüme mesafesinde 14 caminin olduğunu belirten Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “Cami yapıyoruz diyerek, alışveriş merkezi yapılıyor” dedi ve inşaatın durması için suç duyurusunda bulundu.

Sivas’ta 800 yıllık Tarihi Kent Meydanı’na Sivas Merkez Cami Alışveriş Merkezi yapılıyor ve inşaat çalışmaları başladı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve odanın Sivas Temsilciliği de inşaatın meydanın dokusunda tahribata yol açacağı gerekçesiyle inşaatı yapan KOMAŞ A.Ş., Sivas Belediye Başkanlığı ve Sivas Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü hakkında Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu ve inşaatın durmasını istedi.

“MİMARLIK MESLEĞİ VE TARİHE İHANET”

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, meydanın Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma olduğunu belirterek, “Bu belleği bozacak dokusuna zarar verecek herhangi bir yapılaşmaya evet demek mimarlık mesleğine ve tarihe ihanettir” dedi.

“MESEL CAMİ DEĞİL, ALTINDAKİ DÜKKANLARIN RANTI”

Buraya yapılacak caminin ‘bahane’ olduğunu söyleyen Candan, alana yürüme mesafesinde 14 caminin bulunduğuna dikkat çekerek, şunları ekledi: “Cami yapıyoruz diyerek, aslında caminin altına dükkanlar, kafeteryalar ve otopark yaparak cami adı altında alışveriş merkezi yapamaya niyetlenen ve toplumun dini duygularını sömüren bu anlayışı kabul etmediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Mesele camii değil, altındaki dükkanlar, kafeterya ve otopark işletmesinden elde edilecek rantın paylaşımıdır.”

ANKA