Mimarlar Odası’nca verilen 2020 Oktay Ekinci Basın Ödülü’nün bu yılki sahipleri BirGün Gazetesi Ankara Temsilcisi Nurcan Gökdemir ve gazeteci Zafer Arapkirli oldu. Ödül töreninde konuşan Gökdemir, “Talanı ve rant ilişkilerini deşifre etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Mimarlar Odası’ndan BirGün’e ödül: "Rant ilişkilerini deşifre etmeyi sürdüreceğiz"

BirGün Ankara

BirGün Gazetesi Ankara Temsilcisi Nurcan Gökdemir, kent ve çevre odaklı haberleri ile Mimarlar Odası 2020 Oktay Ekinci Basın Ödülü’ne layık görüldü. Mimarlar Odası’nın 47’nci Olağan Genel Kurul kapsamında Ankara’da düzenlenen ödül töreninde konuşan Gökdemir, “Bu ödül, gerçek gazetecilik adına yapılanların bir karşılığı olduğunu göstermesi açısından çok önemli” dedi.

Mimarlar Odası 2020 Yılı Oktay Ekinci Basın Ödülleri Ve Çevreye Katkı Özel Ödülü sahiplerini buldu. Oktay Ekinci Basın Ödülü, bu yıl gazetemizin Ankara Temsilcisi Nurcan Gökdemir ve gazeteci Zafer Arapkirli’ye verildi. Mimarlar Odası’ndan yapılan açıklamada, Nurcan Gökdemir’in "Yatay rant düzeni”, “Bir yetki darbesi daha: İstanbul Boğazı İBB'den alınıp Erdoğan'a bağlanıyor!”, “Yazlık saraya arazi yetmiyor”, “Özelleştirme kıyıya dayandı”, “Saray’a tahsise ‘kamu hizmet alanı’ kılıfı” ve benzeri çalışmalarından ötürü ödüle layık görüldüğü belirtildi.

mimarlar-odasi-ndan-birgun-e-odul-rant-iliskilerini-desifre-etmeyi-surdurecegiz-782377-1.

TALANI DEŞİFRE ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

Oktay Ekinci adına verilen ödüle layık görülmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gökdemir, bu ödüllerin gerçek gazetecilik adına yapılanların bir karşılığı olduğunu göstermesi açısından önemli olduğununu vurguladı. "Bu ödüller şevkimizi, cesaretimizi artırıyor" diyen Gökdemir, şöyle konuştu:

“İnsanların mesleğini gereği gibi yapmasının cesaretle birlikte anılmasının tuhaf olduğunu biliyoruz. Ancak artık halkın yararına hekimlik, mimarlık, gazetecilik yapmanın cesaret gerektirdiği günleri yaşıyoruz. Mesleğini halk için yapanların hapis ve para cezaları ile cezalandırılması, mesleğini yapmasının engellenmesi artık sıradanlaştı. Ancak dayanışma ile bugünlerin geride kalacağına inancımız tam. AKP iktidarlarının siyasi güç devşirmek için planlı plansız alanlarda yürüttüğü talanı, kurduğu rant ilişkilerini mimarların yol göstericiliğinde deşifre etmeyi sürdüreceğiz."

HAYDARPAŞA İÇİN ÖZEL ÖDÜL

Nurcan Gökdemir ile birlikte gazeteci Zafer Arapkirli de Oktay Ekinci Basın Ödülü’ne layık görüldü. Prof. Dr. Doğan Kantarcı ve İstanbul’un silüetini oluşturan önemli simgelerinden biri olan Haydarpaşa Garı ve çevresinin korunmasına yönelik çalışmalarından dolayı, “Haydarpaşa Dayanışması” adına Hasan Bektaş da “Mimarlar Odası 2020 Çevreye Katkı Özel Ödülü” almaya hak kazandı.