Bu yıl İtalya’nın Barletta kentinde ikincisi gerçekleştirilen ve farklı ülkelerden toplam 150 kişinin katıldığı Uluslararası Apulia Metropolitan Müzik Yarışması’nda, İzmir’in minik müzisyenleri gurur kaynağı oldu. Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Akademisi piyano öğrencileri Nisan Öksüz, Rüya Aydın ve İrfan Karakılıç müzikte İzmir’in göğsünü kabartan bir başarıya imza attı. Öksüz, Aydın ve Karakılıç, İtalya’da […]

Minik müzisyenler İzmir’i gururlandırdı

Bu yıl İtalya’nın Barletta kentinde ikincisi gerçekleştirilen ve farklı ülkelerden toplam 150 kişinin katıldığı Uluslararası Apulia Metropolitan Müzik Yarışması’nda, İzmir’in minik müzisyenleri gurur kaynağı oldu.

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Akademisi piyano öğrencileri Nisan Öksüz, Rüya Aydın ve İrfan Karakılıç müzikte İzmir’in göğsünü kabartan bir başarıya imza attı. Öksüz, Aydın ve Karakılıç, İtalya’da gerçekleşen Uluslararası Apulia Metropolitan Müzik Yarışması’nda, kendi kategorilerinde birincilik ödülü alarak Türkiye’yi gururla temsil etti.

Öğrenciler pop, caz, vokal, keman ve piyano alanlarında yarıştı. Piyano eğitimlerini YÜSEM Müzik Akademisinde, Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Payam Gül Susanni ile sürdüren Nisan Öksüz, Rüya Aydın ve İrfan Karakılıç da piyano alanında kendi yaş gruplarında yarışmaya katıldı. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan ve iki gün süren yarışmada, İrfan Karakılıç B kategorisi 7-9 yaşta birinci olurken müzikalite alanında da özel jüri ödülü aldı. Nisan Öksüz C kategorisi 9-11 yaş grubunda, Rüya Aydın da E kategorisi 14-16 yaş grubunda birinci olarak İzmir’e gurur veren başarılara imza attı.

İzmir’e birincilik ödülleriyle dönmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Dr. Payam Gül Susanni, bu tip uluslararası organizasyonların sadece profesyonel olarak değil aynı zamanda kültürel olarak da çocuklara farklı bir vizyon sağladığını belirtti. Susanni, YÜSEM Müzik Akademisi öğrencilerinin daha önce de birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza attığını hatırlattı.