Miniklere ‘Komando Marşı’ okuttular

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Samsun’da bir öğrenci servisinde bulunan ve yaşları dört ila altı olan çocuklara “Komando Marşı” okutuldu. Öğrenci servisinde yaşananların bir benzeri de yine Samsun’da yer alan Papatyam Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde yaşandı. Aralarında komando kıyafeti giydirilen miniklerin de yer aldığı 15 çocuğun Komando Marşı’nı okuduğuna ilişkin görüntüler sosyal medya üzerinden de paylaşıldı.

Yurttaşlardan tepki

Samsun’da öğrenci servisinde yaşananlar, yurttaşların, “İçinde, ‘Canavar, bazuka’ kelimeleri geçen bir marş okutmak o yaştaki çocuklara zarar verir” tepkisine yol açtı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, videonun yayınlandığı platformda tepkisini, “Miniklerin olaya bu şekilde dahil edilmesi doğru değil” ifadeleriyle dile getirdi.

“Harekâta destek amacıyla…”

Bir dizesi “Düşmanı çelik pençemle ezerim, her yerde ben varım” şeklinde olan ve komando eğitim birliklerinde okutulan marşın minik çocuklarca seslendirildiği görüntüler, “Zeytin Dalı Harekâtı’na destek amacıyla yapıldı” sözleriyle savunuldu. Video, “Küçük çocuklardan Mehmetçiğe destek” başlığıyla paylaşılınca, kısa sürede binlerce kişi tarafından izlendi. Komando Marşı’nı okuyan çocukların “seremonisi” asker selamı vermeleri ardından son buldu.