Minor Empire ‘Uyuttum Atları’ klibiyle kadınların şarkılarına kulak veriyor

Kültür Sanat Servisi

Kariyerlerine başladıkları 2011 yılından bu yana, yarattıkları benzersiz tını ve kendilerine özgü tarzları ile dünya çapındaki müzik eleştirmenlerinden ve dinleyicilerinden övgüler alan Minor Empire, Uyuttum Atları şarkısına Toronto’da bir klip çekti.

Uyuttum Atları, Minor Empire’ın son albümü Uprooted içinde yer alan ve albümün Kanada radyolarında en çok çalınan şarkılarından biri. Albümün ölüm ve varoluş teması içinde yer alan bu şarkının sözleri, öldürülen kadınlara ithafen Özgü Özman tarafından yazıldı. Ozan Boz’un bestesini ve düzenlemesini yaptığı şarkının klibini de yine Ozan Boz yönetti.

Özman, “Bu klipte hayatlarından ve hayallerinden koparılmış kadınları arıyoruz. Tabiat ananın kucağında, gökyüzünde, bulutlarda, toprakta ve ağaçlarda, en hayali gerçeklerin ortasında ve en gerçek hayallerin ortasında. Yarım yamalak yaşamak değilse bu dünyadaki hayaliniz, kulak verin etrafınızdaki kadınların şarkılarına. İçinizdeki bütün atlar uykuya dalmış olsa da” diyerek bizleri kadınların seslerini duymaya davet ediyor. Klip Toronto’nun High Park ormanında çekildi. Özgü Özman bu ormanın kendileri için çok değerli olduğunu, birçok fikri, vizyonu, şarkıyı bu ormanın içinde geliştirdiklerini aktarıyor