Miron Zownir ve Altay Öktem bugün KargART'da

Kadıköy KargART ilginç bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bugün ve yarın gerçekleşecek olan “Sen, Ben ve İstanbul” adlı bağımsız sanat kültür etkinliğinin ilk gününde, Berlinli fotoğraf sanatçısı, film yapımcısı, şair ve bodyguard Miron Zownir, Altay Öktem’le birlikte sahne alacak ve Berlin ile İstanbul arasında underground bir köprü kuracaklar.

Gerek şiirleriyle, gerekse fotoğraf ve kısa filmleriyle rahatsız edici gerçekleri tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren Miron Zownir’le sokağın sesini şiire taşıyan, toplumun bize uyguladığı şiddete boyun eğmeyip bir karşı-dil oluşturmamızı öneren Altay Öktem’e sahnede tiyatro ve performans sanatçısı, dansçı Ezgi İrem Mutlu ve şair, çevirmen Songül Eski eşlik edecek.

Gecede, gelenekselden avangarda farklı türlerdeki müzikleri harmanlayan, halk şarkılarını, unutulmuş dillerin ninnilerini doğaçlamalarına katarak benzersiz bir müzik oluşturan SO Duo da sahnede olacak. SO Duo, Türkiye’nin özgür doğaçlama alanındaki ilk kadın seslerinden biri olan Sumru Ağıryürüyen ve kendine özgü güçlü müzik diliyle öne çıkan bir davulcu ve besteci olarak tanınan Orçun Baştürk’ten oluşuyor.

Dinleyicilere, sesin, sözün, ritmin, imgelemin ve görüntünün radikalizmini iliklerine kadar yaşatmayı amaçlayan gecenin ardından, 12 Eylül 2019’da, Büyükada'da oluşan bir müzik projesi olan, bas gitarist, prodüktör Burak Güngörmüş’le besteci ve şarkıcı Demet Çizenel’den oluşan OmA sahne alacak. Müzik dinletisinin ardından, Zownir’in kamerasına konuk olanlar, New York’un ve Berlin’in arka sokaklarını tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren kısa filmler aracılığıyla suç mahalline doğru yol alacaklar.

Etkinlikler her iki gün de, Kadıköy KargART’da saat 21.00’den itibaren izlenebilir.

miron-zownir-ve-altay-oktem-bugun-kargart-da-622555-1.