Esenyurt’ta 'Kardeş Kültürler Festivali' kapsamında düzenlenen ‘Miss Uganda Esenyurt’ adlı güzellik yarışması, kaymakamlık tarafından 'etkinliğin Türk örf, adet ve geleneklerine uygun olmadığı' gerekçesiyle iptal edildi.

'Miss Uganda Esenyurt' yarışması, 'örf ve geleneklere uygun olmadığı' gerekçesiyle iptal edildi

Esenyurt'ta, belediye ve İl Dernekler Birliği ile birlikte düzenlenen 'Kardeş Kültürler Festivali' kapsamında yer alacak 'Miss Uganda Esenyurt' adlı güzellik yarışması, kaymakamlık tarafından 'etkinliğin Türk örf, adet ve geleneklerine uygun olmadığı ve şehrin imajının bozulmaması gerektiği' gerekçesiyle iptal edildi.

TELE 1'den Barış Önal'ın haberine göre iptal edilen etkinlikle ilgili belediyeye yazılı bir metnin gelmedi. Etkinliğe katılan Ugandalıların da gözaltına alındığı bilgisinin doğru olmadığı öğrenildi.

Öte yandan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ve beraberindekiler Kardeş Kültürler Festivali’nde sahneyi basmıştı. MHP’li vekil Erdem ile birlikte Festivali basan grup, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un aracına ve CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı’na saldırmıştı.