Konya'da lise son sınıf öğrencisi G.A.'nın, okulunun müdürü Harun Avcu tarafından derslerinde başarılı olduğu için 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' vaadiyle kandırılıp, elektrik ustası Ahmet Mandal tarafından cinsel istismara maruz bırakılması gündemdeki yerini korurken, K.K. adlı kız öğrenci de şikayette bulundu.

‘MİT’e alacağız’ yalanıyla istismarda yeni perde: Bir öğrenci daha şikayette bulundu
Fotoğraf: DHA

Konya’da, bir lisede son sınıf öğrencisi G.A.’yı okul müdürü H.A.’nın, derslerinde başarılı olduğu için 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' vaadiyle kandırıp, tanıştırdığı Ahmet Mandal'ın cinsel istismarda bulunduğu olayda yeni gelişme yaşandı.

Kendisini ‘MİT mensubu’ olarak tanıtan elektrik ustası Ahmet Mandal, gözaltına alınıp 25 Kasım’da ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan tutuklandı.

G.A.’nın ailesinin avukatı Mehmet Onur Güleç’in, okul müdürleri Harun Avcu ve A.S.K. ile diğer şüphelilerin tutuklanması yönünde başsavcılığa yaptığı talep kabul edildi.

G.A.’nın kendi okul müdürü Harun Avcu, odasında G.A. ve Mandal’ın dini nikahının kıyıldığı okulun kadın müdürü A.S.K., eşi M.K. ile Mandal’ın koruması olarak tanıttığı A.A., polis tarafından yeniden gözaltına alındı.

Şüphelilerden Harun Avcu, 15 Aralık’ta sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Kadın müdür A.S.K., eşi M.K. ve A.A. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

BİR ÖĞRENCİ DAHA ŞİKAYETTE BULUNDU

Olayın ardından başsavcılığın başlattığı soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesine başvuruldu.

Aynı okulda eğitim alan K.K. adlı kız öğrenci de Mandal tarafından cinsel tacize maruz bırakıldığı iddiasıyla şikayette bulundu.

G.A.’nın arkadaşı olan K.K.’nin ifadesinde, “Ahmet Mandal, ‘Seni MİT’e alacağız’ diyerek benimle yakınlık kurdu. ‘Seni seviyorum’ diyerek sarılıp öptü” dediği öğrenildi.

Öte yandan olayın duyulmasıyla Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı. İki müfettişin görevlendirildiği soruşturmada iki okul müdürü de açığa alındı. Harun Avcu’nun okuluna başka bir müdür atandı.

***

NE OLMUŞTU?

Konya’da, bir lisede, okul müdürü H.A, 17 yaşındaki öğrencisini 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' diyerek MİT personeli olarak Ahmet Mandal’la tanıştırmış, sonrasında başka bir okulun müdürü olan A.S.K’nin odasında dini nikah kıydığı öğrenilmişti.

G.A’nın şikayetinin ardından Mandal, çocuğun cinsel istismarı suçundan tutuklanırken, okul müdürleri de serbest bırakılmıştı.

Okul müdürü H.A'nın ifadesinde “Suçlamaları kabul etmiyorum. Ahmet Mandal bizi de kandırdı” dediği öğrenildi. Diğer okul müdürü A.S.K. de "Ahmet Mandal bizi MİT’çiyim, diye kandırdı. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye ifade vermişti.