Konya’da17 yaşındaki öğrenci ve ailesini ‘MİT’e memur olarak alacağız’ diyerek kandırıp, okul odasında dini nikah kıyan ve serbest bırakılan iki okul müdürü de ifadelerinde, cinsel istismarı gerçekleştiren Ahmet Mandal'ın kendilerini ‘kandırdıklarını’ iddia etti.

"MİT'e memur olarak alacağız" yalanıyla çocuğun cinsel istismarını organize eden müdürler ‘kandırılmış’
Fotoğraf: DHA

Konya’da, bir lisede son sınıf öğrencisi G.A.’yı okul müdürü H.A.’nın, derslerinde başarılı olduğu için 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' vaadiyle kandırıp, tanıştırdığı Ahmet Mandal'ın cinsel istismarda bulunduğu olayda şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. Cinsel istismar olayının organizasyonunda yer alan okul müdürleri H.A. ve A.S.K. kendilerini Mandal’ın kandırdığını iddia etti.

Basında dün haberleştirilen olayda okul müdürü H.A., 17 yaşındaki öğrencisini 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' diyerek MİT personeli olarak Ahmet Mandal’la tanıştırmış, sonrasında başka bir okulun müdürü olan A.S.K’nin odasında dini nikah kıydığı öğrenilmişti.

G.A.’nın şikayetinin ardından Mandal, çocuğun cinsel istismarı suçundan tutuklanırken, okul müdürleri de serbest bırakıldı.

Okul müdürü H.A.'nın ifadesinde “Suçlamaları kabul etmiyorum. Ahmet Mandal bizi de kandırdı” dediği öğrenildi. Diğer okul müdürü A.S.K. de "Ahmet Mandal bizi MİT’çiyim, diye kandırdı. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye ifade verdi.

Tutuklanan Mandal'ın, ifadesinde, ''Taşıdığım MİT kimliği değil bir derneğe ait kimlikti. Ben kimseye tecavüz etmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dediği öğrenildi.
Öte yandan olayın ardından Milli Eğitim Müdürlüğü de Rehberlik Araştırma Merkezi’nden 2 öğretmen görevlendirerek lise son sınıf öğrencisi G.A.’ya psikolojik destek sağlıyor. G.A.’nın isteğine bağlı okul değişikliği de yapılabileceği öğrenildi.

(DHA)