MİT TIR'ları operasyonu jandarmaya sıçradı: 10 kişi gözaltında

Adana'da Suriye'ye mühimmat taşıdığı şüphesiyle durdurulan MİT tırları ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Ankara ve İstanbul'da bazı askeri noktalara operasyon yapıldı. Ankara ve İstanbul’da jandarma kriminalde görev yapan, aralarında üst rütbelilerin de bulunduğu 10 muvazzaf asker gözaltına alındığı öğrenildi.

MİT TIR'larının durdurulması ve aranması kararını aldıkları için soruşturma geçiren dört savcı ve bir subay sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı. Savcı ve subaylar ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs’ ile suçlanmıştı.

Suriye’de, Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı savaşan cihatçı gruplara silah taşıdığı iddiasıyla 1 Ocak 2014’te Hatay'da ve 19 Ocak 2014’te Adana’da durdurulan TIR’lar gündemi sarsmıştı. Başta dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet TIR'larda Türkmenlere silah sevk edildiğini öne sürerek, aramayı yapan savcı ve askerleri 'hain' ilan etmişti. Bunun üzerine olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma açılmıştı.

MİT TIR'ları soruşturmasında AKP'nin dediği oldu: Dört savcı ve asker tutuklandı