MİT TIR'ları soruşturmasında AKP'nin dediği oldu: Dört savcı ve asker tutuklandı

Hatay ve Adana'da Suriye'ye mühimmat taşıdığı şüphesiyle MİT TIR'larının durdurulması ve aranması kararını aldıkları için soruşturma geçiren dört savcı ve bir subay sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Sanık avukatlarından Aziz Erbek, adliye çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türkiye’de ne savcı teminatı kalmış, ne hakim bağımsızlığı kalmış. Tamamen diz üstü çökmüş yargı, iflas etmiştir” dedi.

Suriye’de, Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı savaşan cihatçı gruplara silah taşıdığı iddiasıyla 1 Ocak 2014’te Hatay'da ve 19 Ocak 2014’te Adana’da durdurulan TIR’lar gündemi sarsmıştı. Başta dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet TIR'larda Türkmenlere silah sevk edildiğini öne sürerek, aramayı yapan savcı ve askerleri 'hain' ilan etmişti. Bunun üzerine olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma açılmıştı.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI
Olayla ilgili soruşturmada, dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, savcılar Aziz Takçı ve Özcan Şişman ile Adana eski İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay hakkında önceki gün tutuklama istemiyle yakalama kararı çıkarılmıştı.

12 SAATTEN FAZLA SÜRDÜ, ÜÇ KEZ REDDİ HAKİM TALEP EDİLDİ
Çıkarıldıkları Tarsus 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs’ suçlamasıyla tutuklanan dört savcı Adana Kürkçüler Cezaevi’ne, Albay Çokay ise Adana Askeri Cezaevi’ne gönderildi. 12 saatten fazla süren duruşma boyunca, sanık avukatları üç kez reddi hakim talebinde bulundu. Ancak bu talep reddedildi.

MİT TIR'larında arama yaptıran 4 savcı ve Jandarma komutanı hakkında tutuklama kararı