HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP'nin pazar günü Kadıköy'deki eyleminde polis ablukası altına alındıklarını belirterek, "Bu abluka, bu düzenin bizatihi sembolüdür. Türkiye'nin üçüncü büyük partisinin bir Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ilçe binamızın içinde abluka altında tutuluyor. Ben ve arkadaşlarım ilçe binamıza birkaç metre kala ağır bir polis ablukası altına alındık. Birimiz ilçe binasından dışarı çıkamıyor, birimiz kendi ilçe binasına giremiyor" dedi.

Mithat Sancar: Abluka, bu düzenin sembolüdür

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Polisin HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encu'ye tokat atmasını ve HDP İl Başkanlığı’nın Kadıköy’de düzenlediği eyleme yönelik polis müdahalesine tepki gösteren Sancar, "Bir örgütlü kötülük düzeni içinde yaşıyoruz. Yeni rejim inşası otoriter temelde çeşitli hamlelerle devam ediyor. Ve bunun en önemli parçası, demokratik siyasete sürekli saldırmak ve tasviye planlarını devamlı işletmektir" dedi.

"Pazar günü İstanbul'da yaşananları hepimiz biliyoruz" diyen Sancar, şunları söyledi: "Bizim bir il eş başkanımız ve Şırnak eski Milletvekilimiz Ferhat Encu'ye tokatla saldırıldı. Hasta maphusların ailelerinin adalet nöbetine saldırıldı. Onlarla dayanışma içinde bulunan gençlere saldırıldı. Bütün bu saldırıların amacını biliyoruz.Bu iktidar şiddet ve savaş politikalarıyla, gerilim ve nefret politikalarıyla ayakta kalmaya çalışıyor."

"POLİS ABLUKASI ALTINA ALINDIK"

"HDP'den korkuyorlar. HDP'nin bu rejim inşasını durdurabileceğini biliyorlar. HDP'nin bu iktidara kaybettirmek gücünün farkındadırlar. O nedenle saldırılar pervasızlaşıyor ve sürekli yeni boyutlarlar kazanarak devam ediyor" ifadelerini kullanan Sancar, şöyle konuştu:

"Pazar günü yaşanan bu saldırıyı protesto etmek ve buna dair bir açıklama yapmak için İstanbul Kadıköy İlçe Binamızın önünde bir araya gelmeyi planlamıştık. Eş Genel Başkanlar olarak ben ve Pervin Buldan, milletvekillerimiz, ittifak güçlerimiz ve demokrasi çevrelerinin temsilcileri orada bululacaktı. Oraya gitmeye kalkıştığımızda gördük ki bütün yollar abluka altında, bütün yollar kesilmiş. Binlerce polis yığılmış. Orada gerçek bir abluka yaratılmış. Bu abluka, bu düzenin bizatihi sembolüdür. Topluma abluka, siyasete abluka, adalete abluka, hakikate abluka... Bu ablukalarla ayakta kalabileceğini düşünüyor ama yanılıyor. Öyle bir pervasızlık vardı ki, Türkiye'nin üçüncü büyük partisinin bir Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ilçe binamızın içinde abluka altında tutuluyor. Ben ve arkadaşlarım ilçe binamıza birkaç metre kala ağır bir polis ablukası altına alındık. Birimiz ilçe binasından dışarı çıkamıyor, birimiz kendi ilçe binasına giremiyor..."

İMAMOĞLU'NA YÖNELİK SİYASİ YASAK KARARI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik hapis cezası ve siyasi yasak kararına değinen Sancar, "İstanbul'u bu yeni rejimin inşasında bir üs haline getirmek istiyorlar. Seçilmiş belediye başkanına yargıyı kullanarak ceza veriyorlar. Daha önce sayısız örneğini üzerimizde uyguladıkları bu politikayı şimdi İstanbul'a taşıyorlar. İstanbul'da bu tasfiye operasyonunun amacı da belli, bizler üzerinde denedikleri ve pişirdiklerine inandıkları politikaları bütün Türkiye'ye yayıyorlar. Yeni bir vesayet sistemi ve otoriter rejim inşasını sona götürmek istiyorlar. Yani bu çekilde amaçlarına ulaşacaklarını düşünüyorlar" diye konuştu.

Sancar, şunları söyledi: "Bu iktidarın yeni rejim inşasını durdurmanın yolu en geniş demokratik ortak mücadeleden geçiyor. İstanbul'u faşizmin üssü yaptırmayacağız. Bunun yolu İstanbul'dan Roboski'ye dalga dalga ortak mücadele ve dayanışma hattını oluşturmaktan geçiyor. İstanbul ve Roboski buluşacak ve bu rejimi de bu iktidarı da durduracak. Bu iktidarı gönderecek."