Halkların Demokratik Partisi (HDP) Danışma Kurulu, İstanbul'da toplandı. Toplantıya HDP Eş Genel Başkanları da katıldı. Açılış konuşmasını yapan Mithat Sancar, "Emek ve Özgürlük İttifakı, HDP ve Yeşil Sol Parti olarak üzerimize düşen görevi yapacağız" dedi.

Mithat Sancar: Bu riski alamazdık

HDP Danışma Kurulu toplantısı, Taksim Hill Otel’de yapıldı. Toplantının açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçime HDP ismiyle girme riskini alamayacaklarını belirterek, "Toplumda bu düzenin değişmesi gerektiğine dair ciddi bir talep var, bu talebin ve ihtiyacın farkındayız" dedi.

"BU RİSKİ ALAMAZDIK"

Anayasa Mahkemesi'nin, (AYM) HDP hakkında açılan kapatma davasındaki sözlü savunma tarihini 11 Nisan'a ertelemesiyle ilgili kararı da değerlendiren Sancar, "AYM, bir ay daha bekleyemeyeceğini belirterek talebimiz redetti. Seçime HDP olarak girmemiz bir risk barındıyor, bu riski alamazdık ve Yeşil Sol olarak seçime girme kararı aldık" diye konuştu.

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın toplumdaki değişim talebine yönelik üstlendiği sorumluluğu yerine getireceğini ifade eden Sancar şunları söyledi:

"Bizler Emek ve Özgürlük İttifakı, HDP ve Yeşil Sol Parti olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. Depremin yıkımın bize düzenin değişmesi gerektiğini gösterdi. Yaptığımız görüşmeler istişareler sonucunda aday çıkarmama kararı aldık."