Aşı karşıtı mitinge izin vermeyen Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, 20 Ağustos’ta alınan kararla İzmit Derince’ye tayin edildi. Mitinge destek veren ABP Genel Başkanı Yalçın, kaymakamın tayinini mitinge izin vermemesine bağladı. Maltepe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada ise miting başvurusunun 23 Ağustos’ta yapıldığı belirtilmişti.

Mitinge izin vermeyen kaymakam tayin edildi: Aşı karşıtı parti başkanı manipülasyon yaptı

İstanbul Maltepe’de "Büyük Uyanış" adıyla 11 Eylül’de yapılan aşı karşıtı miting başvurusunu reddeden Kaymakam Meftun Dallı, 20 Ağustos’ta alınan kararla Kocaeli’nin Derince ilçesine tayin edildi. Dallı yeni görevine geçtiğimiz günlerde başladı.

Maltepe Kaymakamlığı tarafından izin verilmeyen mitingin, İstanbul Valiliğinden alınan onayla gerçekleştirildiğini belirten Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, mitingi yapabilmek için ‘uzun süren bürokratik engelleri aştıklarını’ savundu.

Yalçın, “Miting yapmak anayasal hakkımız” diye konuştu. Yapılan görev değişikliğini, Maltepe Kaymakamlığının mitinge ret kararı vermesine bağlayan Yalçın, “Kaymakam miting talebimize olumsuz yanıt verdi. Siyasi Partiler Kanunu’na göre izin vermek zorunda. Belirli bir süre erteleyebilir ama sonuçta miting yapmak anayasal hakkımız. Kaymakam bize karşı karar aldı, vali ise hakkımızı verdi. Bize izin vermeyen Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı’nın aynı ay içinde verilen bir kararla görev yeri değişti, Kocaeli’nin Derince ilçesinde göreve başladı” dedi.

"Amacımız aşıyla ilgili dayatmalara karşı gelip hakkımızı aramak” diyerek aşı karşıtı mitinglerin farklı illerde devam edeceğini belirten Yalçın, “Türkiye’ye yeni bir kapı, yeni bir ufuk açmak istiyoruz” dedi.

BAŞVURU 23 AĞUSTOS’TA YAPILMIŞTI

Maltepe Kaymakamlığı tarafından 9 Eylül’de yapılan açıklamada ise miting başvurusunun 23 Ağustos’ta yapıldığı belirtilerek şu ifadeler kullanılmıştı:

“Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Maltepe Kaymakamlığı'nın izinleriyle 11.09.2021 tarihinde Maltepe Miting Alanı’nda 'Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor' konulu bir miting düzenleneceği yönünde haber ve paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir.

Söz konusu etkinliğin düzenlenmesi için izin verilmesi talebiyle Anadolu Birliği Partisi tarafından 23.08.2021 tarihinde Kaymakamlığımıza yapılan başvuruya; toplu yapılacak etkinliklerin Covid-19 virüsünün bulaş riskini artıracağı ve salgınla mücadele çalışmalarını olumsuz yönde etkileyebileceği değerlendirilerek izin verilmemiştir.”