Hükümete ve kendisine yönelik eleştirilere rağmen ekonominin 'iyi gittiğini' savunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Instagram hesabından sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa ettiğini açıkladı. Albayrak'ın istifasına ilişkin herhangi bir yalanma yapılmadı. AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Erdoğan'ın istifayı kabul etmeyeceğini ümit ettiğini söyledi. Gazeteciler de AKP'li kaynaklarından aldıkları bilgilere göre istifa haberini doğruladı. Albayrak'ın Instagram paylaşımının ardından gazetecilerin edindikleri bilgiler ve AKP'li isimlerin Erdoğan'a yaptığı çağrılar, istifanın gerçek olduğuna işaret ediyor

Mızrak çuvala sığmadı: Berat Albayrak istifa etti

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resmi Instagram hesabından istifa ettiğini duyurdu.

Albayrak, gerekçe olarak sağlık sorunlarını gösterdi. Albayrak, bundan sonraki süreçte zamanını anne babası, eşi ve çocuklarını ayıracağını söyledi.

Albayrak'ın Twitter hesabının da kapatıldığı görüldü. Bu durumdan yola çıkan bazı sosyal medya kullanıcıları, Albayrak'ın hesaplarının siber saldırıya uğramış olabileceği yorumunda bulundu.

Öte yandan Albayrak’ın Instagram hesabındaki istifa paylaşımının yoruma kapalı olması da dikkat çekti. Instagram'daki istifa paylaşımı, 4 saatte 511 bin beğeniyi aşarken, Albayrak'ın diğer paylaşımlarının beğeni sayısının 10-15 bin arasında değiştiği görüldü.

berat-albayrak-istifa-etti-802628-1.

BLOOMBERG: NE ONAYLANDI NE İNKAR EDİLDİ

Bloomberg’in Albayrak’ın istifasına ilişkin yaptığı haberde, iki bakanlık sözcüsüyle konuşulduğu, hesabının doğruluğunun onaylandığı ancak istifa kararının henüz teyit ya da inkar edilmediği ifade edildi.

REUTERS: TÜRK LİRASI DEĞER KAZANDI

Reuters haber ajansı, istifaya ilişkin bir haber yaptı. Maliye Bakanlığından bir yetkilinin, Reuters ajansına istifa haberini doğruladığı belirtildi. Reuters, "Bu haberin ardından Türk Lirası Asya borsalarında yüzde 1'den fazla değer kazandı" ifadelerini kullandı.

BBC TÜRKÇE: BAKANLIK YETKİLİLERİ DOĞRULADI

BBC Türkçe'ye konuşan Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilisi, Albayrak'ın istifasının doğru olduğunu açıkladı.

SAYMAZ VE AĞIREL: İSTİFA DOĞRU

Gazeteciler İsmail Saymaz ve Murat Ağırel, istifa haberinin doğru olduğu yönünde paylaşımlarda bulundu.

Murat Ağırel, "Güvendiğim bir kaynağımdan istifanın doğru olduğunu öğrendim" dedi.

Saymaz da AKP'li kaynaklarının Albayrak'ın istifasını doğruladığını belirtti ancak Erdoğan'ın bu istifayı onaylayıp onaylamayacağının şimdilik belli olmadığını ifade etti.

Levent Gültekin de yaptığı paylaşımda olayı soruşturduğunu ve doğruluğunu teyit ettiğini belirtti.

AKP'Lİ BOSTANCI: CUMHURBAŞKANIMIZIN TAKDİRİ

AKP Ankara Milletvekili ve Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada mevcut haberler üzerinden değerlendirme yapmanın doğru olmayacağını ifade etti. Bostancı, “Konu her bakımdan Sn. Cumhurbaşkanımızın takdirindedir” dedi.

Sn. Berat Albayrak bakanımız şahsen açıklama yapmadan mevcut haberler üzerinden değerlendirme yapmak doğru olmaz. Yıllardır bu ülkeye milletimize fedakarca yaptığı hizmetleri biliyor ve ayni şekilde devamını diliyoruz. Konu her bakımdan Sn. Cumhurbaşkanımızın takdirindedir.

MUŞ: GÖREVDE KALMASINI TEMENNİ EDİYORUM

AKP Grup Başkanvekili Muş da Albayrak’ın görevde kalmasını temenni etti. Muş Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz" dedi.

BAKAN YARDIMCISI NEBATİ: SİZİ SEVİYORUZ

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr.Nureddin Nebati sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Nebati, Albayrak’a hitaben, “Biz sizi çok seviyoruz ve inanıyoruz Sayın Bakanım” dedi.

mizrak-cuvala-sigmadi-berat-albayrak-istifa-etti-802635-1.

CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK: TEK ADAM REJİMİNİN KAPRİSLERİ

Berat Albayrak’ın istifasına ilişkin CHP’den ilk açıklamayı Faik Öztrak verdi. Öztrak, istifanın biçime dönük eleştiri yaptı ve “Milletimiz tek adam rejiminin kaprislerini çekmek zorunda değil” dedi.

Ülke ekonomik buhranda. Saatlerdir Hazine ve Maliye Bakanı istifa etti mi belli değil. Aile kavgası ekonomiyi batırıyor. Milletimiz tek adam rejiminin kaprislerini çekmek zorunda değil.

AKŞENER: YOL AYRIMINDASIN SAYIN ERDOĞAN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa duyurusunun ardından, geçen haftaki Meclis grup toplantısında Erdoğan'a seslendiği konuşmasını hatırlatan bir paylaşımda bulundu.

Akşener, "Bir yol ayrımındasın Sayın Erdoğan...Ya milletini seçip gerekeni yapacaksın ya da damadını seçip ilk sandıkta gideceksin" dediği görüntüyü paylaşarak aynı ifadeleri kullandı.

mizrak-cuvala-sigmadi-berat-albayrak-istifa-etti-802636-1.

MB'NİN ESKİ BAŞ EKONOMİSTİ KARA: BAŞTA İNANMAMIŞTIM

Merkez Bankası’nın geçen yıl görevden alınan baş ekonomisti Hakan Kara da konuya dair açıklama yaptı. Kara, istifaya acemice yazılması nedeniyle ilk başta inanmadığını belirterek şunları kaydetti:

“Bu kadar acemice yazılmış bir mektup doğru olamaz diye düşündüm ama doğruymuş. Ülkenin bu aşamada krizden dönmesi için yapılabilecek tek şey vardı, o da yapıldı. Vatana millete hayırlı olsun. İlk planda ne yapılması gerektiği belli: son iki yıldır yapılan her şeyi tersine sarmak.”

YANDAŞ GAZETE HABER YAPTI, SONRA SİLDİ

Yandaş gazetelerden Yeni Şafak'ın İngilizce Twitter hesabından ise Berat Albayrak'ın istifasına ilişkin paylaşım yapıldı. Gazetenin İngilizce versiyonundaki haberde, konuyla ilgili detayların geleceği kaydedildi.

Ancak Yeni Şafak, daha sonra yaptığı bu haberi sildi.

berat-albayrak-in-sosyal-medya-hesabindan-istifa-ettigi-duyuruldu-802630-1.

METİNER DE PAYLAŞIMINI SİLDİ

AKP'li Mehmet Metiner, Berat Albayrak'ın istifasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı sildi.

Şimdilik şu kadarını söylemekle yetineyim diyerek tweetine başlayan Metiner, “O kadar kadir kıymet bilmeyen kifayetsiz muhterislere elin oğlunu evin oğluna tercih eden nankörlere asla hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

Bu arada yandaş gazetecilerden, Pelikancı isim Hilal Kaplan, Albayrak’a ilişkin bir tweet attı. Kaplan’ın paylaşımı şöyle:berat-albayrak-in-sosyal-medya-hesabindan-istifa-ettigi-duyuruldu-802631-1.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabındaki paylaşımıyla, istifanın kabul edilmemesini ümit ettiğini söyledi.

ADNAN BALİ BAKANLIK İDDİALARINI YALANLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa paylaşımı sonrasında bakanlık görevine getirileceği iddia edilen İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, iddiaları yalanladı.

Linkedin hesabında adına açılan sosyal medya hesaplarındaki açıklamaların doğru olmadığını, Linkedin'den başka sosyal medya bir hesabı bulunmadığını belirten Bali, Bloomberg HT'ye de söz konusu iddiaların gerçek olmadığını söyledi.

ERDOĞAN'IN YEĞENİ HABERİ PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeğeni olan Cengiz Er, sahibi olduğu haber sitesi de Bakan Albayrak’ın istifa haberini sayfasına taşıdı. Er, kendi sitesi olan Süper Haber'in haberini retweet etti.

berat-albayrak-in-sosyal-medya-hesabindan-istifa-ettigi-duyuruldu-802629-1.