Yerine kayyum atanarak tutuklanan Diyarbakın Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, yarın hakim karşısına çıkacak

Mızraklı yarın hakim karşısına çıkacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı'nın 15 yıl hapis istemiyle yargılandığı davanın 2'nci duruşması yarın görülecek. Mahkemede Mızraklı aleyhine verdiği ifadeyi tekrarlayan Hicran Berna Ayverdi'nin ise 73 kez ağırlaştırılmış müebbetle yargılandığı davadan beraatı istendi.

İçişleri Bakanlığınca görevden alınarak yerine kayyum atanan ve itirafçı Hicran Berna Ayverdi'nin aleyhine verdiği ifadeyle 22 Ekim'de tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye (DBB) Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı'nın 15 yıl hapis istemiyle yargılandığı davanın 2'nci duruşması Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde, yarın görülecek.

SEGBİS İLE KATILMASI BEKLENİYOR

Hakkındaki iddianamede "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 7 yıl 6 ay ile 15 yıl hapis istemiyle yargılanan Mızraklı, duruşmaya tutuklu bulunduğu Kayseri Bünyan T2 Ceza İnfaz Kurumu'ndan ilk duruşmada olduğu gibi Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılması bekleniyor.

Mızraklı'nın dava dosyası, hakkında daha önce Diyarbakır 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde aynı iddia ile açılan davayla birleştirilmesi, seçim sürecinde katıldığı eylem ve etkinlikler ile Hicran Berna Ayverdi'nin aleyhine verdiği ifadelerden oluşuyor.

HASTANEDE ÇALIŞMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Verdiği ifadesinde anestezist olduğunu ve Mızraklı'nın hekimlik yaptığı dönemde birlikte aynı hastanede çalıştıklarını ileri süren Ayverdi, bu dönemde Mızraklı'nın bir örgüt mensubunu tedavi ettiğini iddia etti. Ancak daha sonra ortaya çıkan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarında Ayverdi'nin belirttiği tarihlerde söz konusu hastanede çalışmadığı ortaya çıkmıştı.

Mızraklı'nın yargılandığı dava kapsamında yöneltilen suçlamalar arasında iştirakçileri arasında Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, iş örgütleri ve AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun da bulunduğu Sarmaşık Yoksullukla Mücadele Derneği çalışmaları da bulunuyor.

Mızraklı'nın "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasının ardından celse arasında mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı, Mızraklı'nın en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

İFADE SONRASI BERAATİ İSTENDİ

Mızraklı aleyhine ifade vererek tutuklanmasını sağlayan Hicran Berna Ayverdi, Mızraklı'nın yargılandığı davanın ilk duruşmasında, ifadelerini tekrarladı. Mahkemede ifadelerini tekrarlamasının ardından Hicran Berna Ayverdi'nin yargılandığı davadan beraatı istendi.

Mardin 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 73 defa ağırlaştırılmış müebbet ve yüzlerce yıl hapis istemiyle yargılandığı davada, Cumhuriyet Savcısı, Ayverdi'nin beraatını talep eden mütalaa verdi. "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", sokağa çıkma yasağı döneminde yaşamını yitiren 72 kolluk görevlisi hakkında ayrı ayrı "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "kasten yaralama", "kamu malına zarar verme”, "örgüt üyesi olmak" ve "tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma" suçundan yargılanan Ayverdi, Nusaybin'de sokağa çıkma yasakları döneminde, çatışmalı alanlarda kalmıştı. Daha sonra yasaklı bölgeden çıkan Ayverdi, tutuklanarak Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevine gönderildi. Ayverdi, Mızraklı ve Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Keziban Yılmaz aleyhine verdiği ifadenin ardından tahliye edildi.