Makina Mühendisleri Odası, risk grubundaki üyelere yönelik dayanışma ağı çalışmalarının başlatıldığını duyurdu

MMO İstanbul: MMO Üye Dayanışması Ağı çalışmalarımızı başlatıyoruz

Makina Mühendisler Odası (MMO) İstanbul Şubesi koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle risk grubunda bulunan üyelerine ilişkin "MMO Üye Dayanışması Ağı" çalışmalarının başlatıldığını açıkladı.

MMO İstanbul Şube Başkanı İbrahim M. Tataroğlu'nun imzasıyla yayımlanan açıklamada "İstanbul’daki 8 ilçe temsilciliğimizle birlikte, 39 ilçede bütün üyelerimizi sürece katma hedefiyle MMO Üye Dayanışması Ağı çalışmalarımızı başlatıyoruz. Bu zorlu süreci tüm üyelerimizin desteği ile aşacak ve hep birlikte İstanbul genelinde yaygın bir dayanışma ağı oluşturacağız. Böylelikle risk grubundaki üyelerimizi, dijital ortamlarda sürdürülen Oda faaliyetlerine daha çok dahil etmiş olacağız" denildi.

MMO'nun açıklaması şu şekilde:

Covid-19 pandemisinin açıklandığı günden bugüne dek çok yoğun bir çalışma ve çaba içerisindeyiz.

Birinci aşama tedbirlerimizi üyelerimiz ve çalışanlarımızı korumak üzere hayata geçirdik. Üyelerimizin tüm işlemlerinin kesintisiz şekilde devam etmesi için, dijital platformlarımızı daha etkin hale getirdik. Tüm saha kontrollerimizi de süreci izlemek adına pazartesi gününden başlamak üzere 1 hafta süreyle erteledik.

MMO İstanbul Şube 34. Dönem Yönetim Kurulu olarak, risk grubunda bulunan ve belli bir yaşın üzerinde olan kişileri toplu ulaşım kartlarını iptal ederek veya bankları sökerek evde tutamayacağımızı düşünüyoruz. Bu durumdaki yurttaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için acil şekilde bir dayanışma ağının oluşturulması gerektiğine inanıyor, bu kişilerin bağlı bulundukları topluluklar ile bağını koparmadan, sürece daha fazla dahil etmenin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Bu nedenle ve daha önce de ifade ettiğimiz üzere memleket için sorumluluk alıyor ve hiçbir meslektaşımızı yalnız bırakmıyoruz. İstanbul’daki 8 ilçe temsilciliğimizle birlikte, 39 ilçede bütün üyelerimizi sürece katma hedefiyle MMO Üye Dayanışması Ağı çalışmalarımızı başlatıyoruz. Bu zorlu süreci tüm üyelerimizin desteği ile aşacak ve hep birlikte İstanbul genelinde yaygın bir dayanışma ağı oluşturacağız. Böylelikle risk grubundaki üyelerimizi, dijital ortamlarda sürdürülen Oda faaliyetlerine daha çok dahil etmiş olacağız.

MMO Üye Dayanışması Ağı ile olağanüstü durumlara karşı daha örgütlü ve daha koordineli olacağımıza inanıyor, risk grubundaki üyelerimize #SenEvdeKal #BizVarız, genç üyelerimize ise #ŞimdiDayanışmaZamanı ve #BirlikteDahaGüçlüyüz diyoruz!

Söz verdiğimiz gibi MMO İstanbul Şubesi Olarak tüm örgütlü gücümüzle ve her koşul altında memleket için sorumluluk alıyoruz.