Dünyada ve Türkiye’de hızla yayılmaya devam eden koronavirüse karşı bireysel ve kolektif mücadele biçimleri gelişiyor. Türkiye’de de hızla gelişen kolektif destek hareketine katılan MMO İstanbul Şubesi, sağlık emekçileri için siperlik üretmeye başladı

MMO İstanbul: Günde 4 bin adedin üzerinde siperlik üretebiliriz


Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, koronavirüs salgınıyla mücadele eden sağlık emekçilerinin enfekte olmasını önlemek amacıyla 3D yazıcıyla siperlik üretmeye başladı. Bu çalışmayı, ‘Sağlık Emekçilerine Siper Oluyoruz!’ adıyla bir kampanyaya dönüştüren MMO İstanbul Şubesi, üyelerini de sağlık emekçileriyle dayanışmaya davet etti.

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı İbrahim Tataroğlu, şube olarak sağlık emekçilerinin Covid-19 pandemisine karşı verdikleri mücadele sırasında enfekte olmalarını bir nebze olsa da önleyebilmek amacıyla, meslek alanları olan mühendisliği toplumla buluşturarak siperlik üretmeye başladıklarını belirtti.

Tataroğlu açıklamalarına şöyle devam etti;

“Bu dayanışmanın, özellikle üyelerimizin mesleki birikimlerinin toplumun şu an gündemde olan bir sorununa çözüm üretmesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Mühendisliğin aslında toplumun ihtiyaçlarını ve önceliklerini önemseyen ve buna dair çözümler geliştiren bir meslek olduğu, meslek odamızın da bu birikimin ve dayanışmanın örgütleyicisi olması özellikle vurgulanması gereken bir konudur. MMO İstanbul Şubesi Olarak 3B Destek Hareketi'ni çok önemsiyoruz ve destekliyoruz, sağlıkçılar için siperlik konusunu çözüme kavuşturmak ve ülkemizde yaygın olan 3 boyutlu yazıcılar ile ihtiyaç olan farklı ürünlere yönelmesine olanak sağlamak istiyoruz. Meslek alanımızdan hareket ederek üyelerimizle birlikte memleket için sorumluluk alacağız.”

mmo-istanbul-saglik-emekcileri-icin-harekete-gecti-gunde-4-bin-siperlik-hedef-30-bin-711972-1.

GÜNDE 4 BİN ADEDİN ÜZERİNDE SİPERLİK ÜRETEBİLİRİZ

“Sağlık emekçilerimizin hastanelerde birçok imkânsızlıkla ve virüse karşı tam olarak korunmadan hizmet verdiğini, yüzlerce sağlık emekçisinin enfekte olduğunu maalesef izlemekteyiz. Bu sebeple, bu zor günlerde sağlık emekçileriyle dayanışmak ve omuz vermek için siperlik üretmeye başladık ve şu anda günde 4.000 siperlik üretebiliyoruz.

Bunun yanı sıra İstanbul’daki 30 bin üyemize çağrı yaparak imkânı olanları sürece katılmaya davet ettik ve üyelerimizden destek sözü aldık. Üyelerimizin desteğiyle günde 4 bin adedin üzerinde siperlik üretebiliriz. Amacımız İstanbul’daki tüm üyelerimize ulaşarak imkânı olanların hepsini bu sürece dâhil etmek ve dayanışmanın parçası haline getirmek.

Şube faaliyetlerimiz Üye İlişkilerinden eğitimlere kadar dijital platformalardan yürütülüyor. Üyelerimizin İstanbul'da yalnız bırakmayacağız ve bu süreci örgütlülüğümüzle aşacağız.

Üyelerimizin desteği ve Şubemizin örgütsel birikimiyle sağlık emekçilerimizin emeğinin ve fedakarlığının farkındayız ve onlara siper olmak için çaba çaba göstereceğiz.

Solunum cihazı ve ihtiyaç duyulacak medikal ekipmanları üreten ve çalışmasını yapan tüm kurum ve kuruluşlara mesleki uzmanlık desteği vermeye hazırız, üyelerimizin mesleki birikimiyle sürece katkı vermeye hazır durumdayız.

Bu konularda kamu kurumları, TTB ve TMMOB başta olmak üzere tüm kurumların koordinasyon içerisinde olması gerektiğini düşünüyoruz.”

Son olarak Tataroğlu, “Üyelerimizi ve tüm yurttaşları ‘Sağlık Emekçilerine Siper Oluyoruz!’ kampanyasına destek olmaya davet ediyoruz.” dedi.