Karaköy’de TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde 13 Şubat günü gerçekleştirilen 35. Dönem Olağan Genel Kurulu ve Seçimleri'nde kazanan Demokrat Makina Mühendisleri oldu. Yönetim Kurulu’na yeniden İbrahim Tataroğlu seçildi.

MMO İstanbul Şubesi'nde Demokrat Mühendisler yeniden görevde

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şube’nin 35. Dönem Olağan Genel Kurulu ve Seçimleri 12-13 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

13 Şubat Pazar günü Karaköy’de bulunan TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde gerçekleştirilen seçimlerde mevcut yönetimdeki İbrahim M. Tataroğlu başkanlığındaki mavi liste adayları oyların büyük çoğunluğunu alarak tekrar yönetime seçilirken MMO Genel Merkez delegeleri de belirlenmiş oldu.

Seçime, Demokrat Mühendisler ve Teknik Elemanlar Birliği ismiyle iki ayrı grup katıldı. 2620 mühendisin oy kullandığı seçimlerde Demokrat Makina Mühendisleri Mavi Liste 2403 oy alırken Teknik Elemanlar Birliği Beyaz Liste ise 217 oy aldı.

''TÜM MESLEKTAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDERİM''

Yeniden Yönetim Kurulu’na seçilen İbrahim Tataroğlu, seçime katkı veren tüm üyelere teşekkür ederek, “Ülkemizin eşitlik, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin ana hattında duracağız. 1968 yılından bu yana demokrasiyi, bağımsızlığı ve sanayiyi savunan insanlar olarak yine görevimizi yerine getireceğiz. Ülkemizi aydınlık yarınlara ulaştırma mücadelesinden bir an olsun sapmayacağız ve meslektaşlarımızın içinde bulunduğu bu durumdan el birliği ile çıkacak gücü de ortaya koyacağız” diye konuştu.

Tataroğlu şunları ekledi:

"Odamızın örgütsel birikimi, üyelerimizin mesleki birikimlerine dayanmakta ve bu birikimlerin üzerinde yükselmektedir. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi 35. Dönemde de yaptığımız tüm çalışmalarda üyelerimizin mesleki birikimlerini genç meslektaşlarımızın ve halkın yararına sunmaya devam edeceğiz."

MMO İstanbul Şube 35. Dönem Yönetim Kurulu Asıl Üyeleri:

İbrahim M. Tataroğlu, Seyfettin Avcı, C. Ahmet Akçakaya, Aydan Adanır Usta, Ezgi Kılıç, Uğur Ayken, Elif Soyvural

MMO İstanbul Şube 35. Dönem Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:

Ali Can Özalp, Tülay Bursalıoğlu, İbrahim Zafer, Şeref Parlak, Yunus Küçükkelepçe, Cemal Bolat, Serkan Sevat