Büro Emekçileri Sendikası Genel Merkezi yargı emekçilerinin mobbinge maruz kalması nedeniyle intihar ettiklerini açıkladı.

Mobbing intihara sürüklüyor

Haber Merkezi

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Merkezi, İstanbul Bakırköy Adliyesi’nde bir yargı emekçisinin önceki gün yaşamına son vermesi üzerine basın açıklaması yaptı. Sendika Genel Merkezi’nde yapılan açıklamada konuşan Genel Başkan Bahadır Berdicioğlu “R.Y.E'nin birçok kez yer değişikliği talebinde bulunduğu, kabul edilmemesi üzerinde Bakırköy Adliyesi Komisyon Başkanlığı ile görüşmeye gittiği ve oradan da olumsuz cevap verilmesi üzerine intihar ettiğine ilişkin duyumlarımız mevcuttur" dedi. Berdicioğlu, adliyelerde artan intihar vakalarının en önemli nedeninin yargı emekçileri üzerinde uygulanan ağır mobbingler olduğunu ifade ederek Adalet Bakanlığı'nı olay hakkında soruşturma yürüterek sonucunu yargı emekçileri ile paylaşmaya davet etti.

'BAKANLIK YETKİSİNİ KÖTÜYE KULLANDI'

Açıklamada Hazine ve Maliye Bakanlığı sınavlarında yaşanan sorunlara da değinen Berdicioğlu “Usul ve esaslarda başarı puanını 75 olarak açıklanırken yazılı sınav dışında mülakat koşulu getirilmiştir. Bakanlık yetkisini kötüye kullanmış, süreci kolaylaştırması gerekirken yokuşa sürmüştür" dedi.

Mülakat uygulamalarının kadrolaşma mekanizmasına dönüştüğünü vurgulayan Berdicioğlu maliye emekçilerine dair 2 yıldır sınav yapılmadığını hatırlattı. Berdicioğlu, başarı puanın 60 olması ve mülakat uygulamasının kaldırılmasını talep etti.