4,5G ile internet paket tarifelerimizde değişikliğe gideceğiz. Tarifemizi seçerken nelere dikkat etmeliyiz. Hangi operatör hangi paketi ile dikkat çekiyor?

Mobil internette yeni dönem başladı: Peki tarifeler nasıl?

Her yerde 4,5G görmekten eminim bıktınız. Kiminizin kafası karışık, kiminiz “bir de bu çıktı” diyor. Haklısınız. Şunu unutmamak gerek, bir şekilde bu teknoloji hayatınızın içinde olacak. Siz kullanamayacak bile olsanız çocuğunuz kullanacak. Sonuçta ucu size de dokunacak. Dün gazetede 4G ile ilgili epey geniş bilgi verdiğim bir yazı yazdım. Bu sebeple bugün yine aynı konular ile kafanızı yormak istemiyorum. Bugün kafamızı yormamız gereken konu tarifeler olmalı. Malum yeni hız yeni tarifeleri yanında getirdi. Kim neyi ne kadara veriyor ona bakmak lazım. Tarifemizi seçerken nelere dikkat etmeliyiz. Hangi operatör hangi paketi ile dikkat çekiyor? Bugün bunlara göz atalım istiyorum.

Tarifeleri okurken dikkat etmeniz gereken bence SMS ve konuşma paketlerini çok dikkate almamak. Büyük rakamlar sizleri yanıltmasın. Malum kimse artık neredeyse SMS atmıyor. Çeşitli uygulamalar ile internet bağlantısı kullanarak zaten hem konuşuyor, hem yazışıyoruz. İstersek görüntülü konuşmak bile artık çok kolay. O yüzden sizin en çok dikkat edeceğiniz internet paketi ne kadar büyük fiyatı ne kadar ekonomik. Size benden bir de küçük tüyo; bulunduğunuz bölgede hangi operatörün altyapısı daha iyi? Bunu araştırın, yaşadığınız çok zaman geçirdiğiniz bölgede eşe dosta bir sorun, memnunlar mı? Hangi operatörü kullanıyorlar?


Son bir hatırlatma daha. 4G kullanabilmek için iki konu çok önemli. Cep telefonunuzun 4G uyumlu olması ve operatörünüzün verdiği SIM kartın 4G’yi desteklemesi. Bunlardan bir tanesi olmazsa 4G kullanmanız maalesef mümkün değil.

Şimdi aşağıda tarifeleri listeliyorum. Siz siz olun operatörlerin satış noktalarına gidin ve aklınıza takılan her soruyu tek tek sorun. Size büyük bir sabırla tüm cevapları vereceklerdir. Unutmayın onlar da size 4G hatları satmayı çok istiyorlar! Müşteri memnuniyetinin ne kadar önemli olduğunu gerekirse hatırlatırsınız!

Operatörlerin bir aylık deneme paketleri vermesi güzel bir jest. 4G ile bir ay geçirdiğinizde kullanımınıza bakarak kendinize en doğru paketi seçebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla Vodafone mevcut paketinizin yanında 6GB ile 10GB ekstra internet paketi hediye ediyor. Turkcell ise mevcut tarifeniz neyse onun iki katını kullandırıyor. Türk Telekom lansmana özel bu 10GB internet hediye ediyor.
Not: Hangi operatör ne kadar hediye internet veriyor sormadan ve aktive etmeden aman kullanmaya başlamayın. Onay SMS ile internet paketleri aktive ediliyor.

mobil-internette-yeni-donem-basladi-peki-tarifeler-nasil-125389-1.mobil-internette-yeni-donem-basladi-peki-tarifeler-nasil-125390-1.mobil-internette-yeni-donem-basladi-peki-tarifeler-nasil-125391-1.