Sağlık Bakanlığınca hizmete sunulan, mobil marketlerden ücretsiz indirilebilen uygulamayla vatandaşlar, harita üzerinde yaşadığı bölgenin Covid-19 açısından risk durumunu görebilecek

Mobil uygulama hayata geçti: Koronavirüs risk haritasına ulaşılacak

Sağlık Bakanlığınca, yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadale kapsamında, vatandaşların bölgelerindeki risk durumlarına bakabileceği ve kendi sağlıklarını takip edebileceği "Hayat Eve Sığar" mobil uygulaması hayata geçirildi. Bakanlığın "Hayat Eve Sığar" mobil uygulamasıyla vatandaşlar, hem kendi sağlığını takip edebilecek hem de çevresindeki risk durumunu anlık görebilecek.

>> Uygulamayla vatandaşlar, enfekte yoğunluğunun olduğu bölgeleri inceleyebilecek.

>> Sağlık durumlarında değişim görenler, bunu uygulamada doldurabildikleri sağlık testiyle bildirebilecek. Yüklenen bilgilerin doktora yönlendirilmesi sağlanacak.

>> Kısa süre sonra yeni özelliklerin de ekleneceği uygulamayla, vatandaşın riskli kişilerle temas edip etmediğinin gözlemlenmesine olanak verilecek.

>> Covid-19 hakkında faydalı bilgiler ve anlık uyarıların iletileceği vatandaşlara, evlerinde geçirdikleri günlerde psikolojik ve sosyal açıdan destek olacak içerikler de sağlanacak.

HASTANE, ECZANE, MARKETİ DE GÖSTERİYOR

>> Uygulamadaki harita üzerinde, risk yoğunluğunun yanı sıra hastane, eczane, market, durak gibi acil ihtiyaçlarda bilinmesi gereken yerler de gösteriliyor.

>> Vatandaşlar, onayları doğrultusunda ailelerini ya da yakınlarını listelerine ekleyebiliyor. Bu şekilde sevdikleri kişilerin de riskli bölgelerden uzak durmalarını sağlayabiliyor.

>> Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu da uygulama üzerinden incelenebiliyor.

>> Riskli kişilerle temas edip etmediğinin gözlemlenmesi sağlanacak.

>> Covid-19 hakkında faydalı bilgiler ve anlık uyarılarla bilgilendirilecek vatandaşlara, evlerinde kaldıkları günlerde psikolojik ve sosyal açıdan destek olacak içerikler de sağlanacak.

"Hayat Eve Sığar" uygulamasının indirilebileceği yerler şöyle:

- APPSTORE: https://apps.apple.com/tr/app/hayat-eve-s%C4%B1%C4%9Far/id1505756398?l=tr

- GOOGLE PLAY: https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.saglik.hayatevesigar&g

(AA)