Moğollar’dan 50. yıl için özel konser

Moğollar, 50. yaşını 9 Şubat’ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde Nejat Yavaşoğulları, Fuat Güner, Harun Tekin, Hayko Cepkin gibi birçok sanatçının da eşlik edeceği özel bir konserle kutlayacak. Moğollar 50 yıllık yolculuğa 23 adet 45’lik ve 11 adet stüdyo albümü sığdırdı.

1967’de başladıkları müzik yolculukları hâlâ devam eden, Anadolu Pop müziğinin en önemli temsilcilerinden Moğollar’ın ilk solisti Aziz Azmet, eski davulcu Ayzer Danga, Nejat Yavaşoğulları, Fuat Güner, Harun Tekin, Hayko Cepkin, Hüseyin Turan, İlhan Erşahin, İzzet Öz, Nebil Özgentürk, Yekta Kopan, Ezgi Aktan ve daha birçok isim grupla birlikte sahnede olacak.

1967 yılında 5 genç
1967’de 5 genç müzisyen çalıştıkları gruplarda yaptıkları müziğin kendi yapmak istedikleri müzik olmadığını düşünerek birlikte bir grup oluşturmaya karar vererek Moğollar ismiyle çalışmaya başlarlar.

İlk 45’likleri ‘Eastern Love/Artık Çok Geç’, Şubat 68’de çıktı. İlk solo konserlerini ise 19 Ekim 1968’de İstanbul Fitaş Sineması’nda verdiler. Cem Karaca, Barış Manço, Selda gibi dönemin önemli vokalistleriyle de çalışan Moğollar, 1970’lerin sonlarına doğru müzik kariyerlerine ara verdi.

Yeniden buluştular
1993’te Leman dergisinden Kaan Ertem’in öncülük ettiği bir imza kampanyası sonucu yeniden bir araya gelen gruba klavyede Serhat Ersöz katıldı. 2008’de de, vokalist olarak Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca eklendi. 2010’da grubun davulcusu Engin Yörükoğlu’nun kansere yenik düşmesinin ardından gruba Kemal Küçükbakkal dahil oldu.