Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında İstanbul'da Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Monaco, darbe girişiminin ardından maçın başka bir ülkede oynanmasını talep etti

Monaco, İstanbul'a gelmek istemiyor

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Monaco, 3. ön eleme maçları öncesinde sürpriz bir hamle yaptı. Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin ardından harekete geçen kırmızı-beyazlıların, 26 Temmuz'da İstanbul'da oynanacak maç için, Türkiye dışında başka bir yerde oynanması adına girişimleri olduğu ortaya çıktı. Art arda yaşanan saldırılar ve son olarak darbe girişimiyle hareketli günler geçiren Türkiye'de maç yapmanın mümkün olmadığını düşünen Monacolu yetkililerin, UEFA'nın bu maçın yerini değiştirmesini bekledikleri bildirildi.

Lyon düşüncülerini güçlendirdi
Kendisi gibi Fransız takımı olan Lyon ile sarı-lacivertlilerin yapması planlanan maçın iptal edilmesinin, kırmızı-beyazlıların bu konudaki düşüncelerini kuvvetlendirdiği ifade edildi. Sezon öncesi hazırlıklarını sürdürdüğü İsviçre'de bir kulüp yetkilisinin, Ojogo gazetesine, bu konuyla ilgili itiraflarda bulunduğu belirtildi. Fransız kulübünün Türkiye'ye seyahat için gerekli bilet ve rezervasyon işlemlerini henüz yaptırmadığı, çünkü maçın yerinin değişebileceğine yönelik bir kanaat içinde bulunduğu, UEFA'dan çıkacak kararı beklediği vurgulandı.

'Oyuncularım etkilendi'
Öte yandan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira kulübün resmi yayın organ olan FB TV'ye yaptığı açıklamada darbe girişimini değerlendirdi. Portekizli teknik adam, "Şu anda bu sabah gördüğüm, oyuncularım bu olaydan etkilenmişler. Sadece bizim takımımız değil, bizler değil tüm Türkiye bu olaydan etkilendi. Diğer takımlardaki oyuncuların da bu olaylardan etkilendiğini düşünüyorum. Genel olarak halkın etkilendiğini görüyorum. Tabii ki herkes durumdan dolayı endişeli. Ama umarım hızlı bir şekilde bu durum artık geride kalır ve hızlı bir şekilde çözülür. Çözülsün ki biz de sadece futbol düşünmeye devam edelim” diye konuştu.

Monaco eşleşmesini de değerlendiren Pereira, Monaco iyi bir takım. Güçlü, iyi çalışan ve ellerinde çok fazla sayıda seçenek olan bir takımla karşılaşacağız. Biz de iyi bir takımız. İyi oyunculardan kurulu bir kadromuz var. Az zamanımız olmasına rağmen inanıyorum ki o maç günü geldiğinde hazır olacağız" dedi. Tecrübeli teknik adam kadro tamamlandığında çok daha güçlü bir takım olacaklarını da sözlerine ekledi.