Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, emekli amirallerin "Montrö Bildirisi"ne ilişkin 7 emekli amiral hakkında daha soruşturma başlattı. 6 emekli amiral ile 1 emekli general ifadeye çağrıldı. İfadeye çağırılan 7 kişiden İstanbul'da oturanların evlerinde arama yapıldı.

Montrö bildirisi soruşturması: 6 emekli amiral ile 1 emekli general ifadeye çağrıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 104 emekli amiralin 'Montrö' bildirisine ilişkin soruşturmada 6 emekli amiral ile 1 emekli generali ifadeye çağırdı.

AA'nın aktardığı habere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, emekli amirallerin "Montrö Bildirisi"ne ilişkin 7 emekli amiral hakkında daha soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında İstanbul, Muğla, Antalya ve Ankara'da 6 emekli amiral ile 1 emekli generale gelecek hafta ifade vermek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelmeleri konusunda tebligat yapıldı.

EVLERİNDE ARAMA YAPILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bazı emekli amirallerin bildirisine ilişkin soruşturmada ifadeye çağırdığı 7 kişiden İstanbul'da oturanların evlerinde arama yapıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, emekli 104 amiralin "Montrö Bildirisi"ne ilişkin 7 kişi hakkında daha başlattığı soruşturma kapsamında, şüphelilerin evlerinde arama yapılması kararı alındı.

Bunun üzerine, başsavcılık İstanbul'da oturan kişiler için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat verdi.

Bu kapsamda İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şüphelilerin evlerine gidildiği ve arama gerçekleştirildiği öğrenildi. Evlerinde arama yapılan bu kişilere ait dijital materyallere el konulduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU?

104 emekli amiral imzasıyla, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın "sarık ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin olarak ortak bir bildiri yayımlanmıştı. Bildiride, “Montrö Sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz” denilmişti. Saray ve AKP sözcüleri ise bildiriye tepki göstermişti.

Bildiri hakkında soruşturma başlatılmış, 10 emekli amiral gözaltına alınmıştı. 4 amiral de ifade vermek üzere Ankara'ya gitmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 emekli amiralin gözaltı süresi uzatılmıştı.

10'u 6 gün Emniyet'te tutulduktan sonra ifadeleri alınan 14 emekli amiral adli kontrolle bırakılmıştı.