Mor Seminerler başlıyor

BİRGÜN KADIN

Eşit ve özgür bir yaşamı birlikte kurma çağrısı yapan Mor Seminerler, yarın başlıyor. ‘Sol feminist tartışmalar-1’ başlığıyla saat 18.30’da başlayacak seminerin ilk oturumuna katılmak için morseminerler@gmail.com adresine başvurmak gerekiyor.

Kadınların isyanının, öfkesinin, umudunun her yanı kuşattığı bir dönemden geçildiğine vurgu yapılan Mor Seminerler çağrısında, ‘’Kadınlar hem Türkiye’de hem dünyada toplumsal değişim talebinin en önünde duruyorlar. AKP eliyle yaratılmak istenen dinci gerici toplumsal dönüşümün karşısında kadınların hayatlarına haklarına yönelen bu saldırılara karşı örgütlü bir mücadele ihtiyacının, barikatın bir adım ötesine geçmenin hiç olmadığı kadar önem taşıdığı günler yaşıyoruz’’ deniyor.

Devrimci, sol, feminist politika etrafında toplumsallaşmış bir kadın hareketinin örgütlenmesinin yaşamsal olduğuna dikkat çekilen çağrı metninde, şunlar dile getiriliyor: ‘’Yaşamlarımızı savunurken toplumsal bir dönüşümü hedefleyen kurucu bir eşitlik mücadelesini de var edebilecek bir feminist hareketi yaratmak için sol-feminist tartışmalarla geleceğimizi, bugünümüzü, mücadelemizi konuşmaya çağırıyoruz.’’