Kılıçdaroğlu, ittifak girişimini sekteye uğratacak davranışlardan kaçınılmasını istedi. CHP lideri, “Uzlaşı olmayan konularda konuşmayın” talimatını verdi.

Moral bozmak yasak
Fotoğraf: ANKA

Politika Servisi

CHP içinde bazı milletvekili ve genel başkan yardımcılarının Altılı Masa’nın henüz uzlaşı sağlamadığı konular hakkındaki değerlendirmelerinden rahatsızlık duyan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun parti kurmaylarını uyardığı iddia ediliyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, son olarak Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun, “Kılıçdaroğlu dışında bir aday çıkarsa masa dağılır” açıklamalarının ardından, milletvekilleri ve genel başkan yardımcılarına Altılı Masa’nın üzerinde görüştüğü konular hakkında açıklama yapma yasağı getirdi.

Edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı milletvekili ve genel başkan yardımcılarının Altılı Masa’nın henüz uzlaşı sağlamadığı konular hakkındaki değerlendirmelerinden rahatsızlık duydu. Masada bulunan diğer genel başkanların tepkisini çekebilecek ifadelere katılmayan Kılıçdaroğlu’nun, bu konuda değerlendirme yapılmamasını istediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’na Altılı Masa soruları İstanbul ziyaretinde soruldu. Kılıçdaroğlu 2 Ekim’de liderlerin tekrar bir araya geleceğini söyleyerek ortada bir sorun olmadığını tekrarladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Her birimiz Türkiye’nin geleceği için endişe taşıyoruz. Vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmadan, herkesin en azından düşünce özgürlüğünü, ekonomik güvencesini sağlama imkanımız var. Bunu yapacağız. Herkesin üretmesi, çalışması, alın terine değer verilmesi lazım. Alın terine değer vermeyen bir ülkenin zaten büyüme şansı yoktur. Öbür türlü Türkiye geriye gider bugün yaşadığımız tabloda olduğu gibi" değerlendirmesinde bulundu.

***

ÇİFTÇİ ÜRETECEK Kİ AÇ KALMAYALIM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Silivri Seymen Köyü’nü ziyaret etti. CHP lideri ziyaret sırasında yaptığı açıklamada tarımsal üretimin mutlaka artırılması gerektiğini söyledi. Çiftçilere seslenen Kılıçdaroğlu, "Ayçiçeğini, buğdayı, mercimeği, mısırı, canlı hayvanı, eti dışarıdan alıyoruz. Oysa bunların tamamını Türkiye’de üretmek mümkün. İnşallah yapacağız. Sadece o yetmeyecek. Buradan söz vereyim sizlere; kırsalda çalışan kadınların ve gençlerin tamamı sigortalı olacak. Sigorta primini devlet ödeyecek. Siz zamanı gelince emeklilik hakkına kavuşmuş olacaksınız. Sizin üretmeniz, çalışmanız lazım” diye konuştu.