Mostafa Mohamed’in serisi sürüyor

Galatasaray, berbat bir zeminde oynanan Kasımpaşa mücadelesini, Mısırlı golcüsünün son bölümdeki penaltı golü ile 2-1 kazandı.

Galatasaray’ın kadrosunu gördüğümde kafamda birçok soru vardı aslında. Fatih Terim hafta içinde Alanyaspor maçında yapmadığı rotasyon sebebiyle ağır sahayı da hesaba katarak bazı oyuncularını dinlendirmeyi seçmişti, ancak Çarşamba günkü hatası, dakikalar ilerledikçe bir zincirleme reaksiyon gibi Kasımpaşa maçına da yansımaya başladı. Bu, sarı-kırmızılıların oyuna fırtına gibi başlayıp, maçı kopartamadığı ve oyunun sonunda kabus gördüğü, son 2 sezondaki kaçıncı karşılaşma ben cidden sayısını unuttum. Üstelik Terim’in takımının işler kötü gittiğinde onlara tekrar gaza bastıracak oyuncuları da sahaya girdikleri andan itibaren etkisiz kaldılar. Ryan Donk dışında. Şunu belirtmekte hiç tereddüt etmeyelim, yaşı gereği eğer yorgunluk problemleri yaşamıyorsa, Ryan Donk Galatasaray maç kadrosuna ilk yazılacak isim. Çok ender olarak yaptığı ufak hatalar gerekçe gösterilerek kenardaki Luyindama küstürülmemeye çalışılıyorsa bunu Marcao’yu bekleterek yapabilirsiniz. Hollandalı’nın Terim’in dördüncü dönemi başladığından beri, takıma yaptığı katkılar bu kadar net iken, bu tür hesapların içine sokulması bana bir hayli saçma geliyor.

Gedson Fernandes ve Etebo ikilisi aynı anda sahada ise, hangisinden daha üst düzey performans bekleyeceğiniz açık, ancak zemin Portekizli’yi küçültürken, Etebo’yu büyüttü maç boyunca. Zira, rakip orta sahanın hızlı hareket edemediği, orta yuvarlakta tam bir keşmekeş şeklini alan mücadeler Nijeryalı için biçilmiş kaftandı. Yine aynı sebeple Linnes ve Yedlin sağ kanatta oldukça silik gözükürken, taraftarların “traktör” statüsüne soktukları Ömer Bayram maç boyunca Kasımpaşa sağ kanat oyuncularını meşgul edip durdu. Tabii bu saha insanın mental sağlamlığını da test ediyor. Bir türlü ileri götüremediğiniz topu, ilk yarım saat sonrası bir an önce ayağınızdan çıkarmak istiyorsunuz ve teslim oluyorsunuz. Oynamaktan zevk alan oyuncular için kabus gibi bir ortam.

Mostafa Mohamed Galatasaray forması ile çıktığı her maçta gol buldu. İşin ilginci, Mısırlı, rakip alanda topla buluştuğu her ortamda doğru işler yapıyor, ancak takım arkadaşlarının onun potansiyeline ulaşmasında çok yardımcı olmadıklarını da söylemek lazım. Taraftarlar onun gibi net (penaltı vuruşları dahi) ve top ayağına geldiğinden 3 saniye sonra rakip atağın başladığı bir forvete uzun süredir açtı. Terim’in onu daha efektif kullanacağı hücum planlarını pratiğe dökmesi gerekiyor.