Kadıköy'de 6 yaşındaki çocuğun özel bir hastanede girdiği MR sonrası, elinde ve kolunda yanıklar oluştuğu öne sürüldü. Küçük Elif’in baş parmağı ve işaret parmağı arasında kalan bölgenin kemiğe kadar yandığı ve yapılan ameliyat ile bölgeye doku nakli yapıldığı öğrenildi. Ailenin olayı mahkemeye taşıması ile, olaydan sorumlu 4 kişi hakkında ‘taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan 1 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

'MR çekilen çocuğun parmakları ve kolu yandı' iddiası

Kadıköy’de özel bir hastanede 6 yaşındaki kız çocuğunun parmakları ve kolu MR çekimi sırasında yandı.

Olay, Kadıköy’de özel bir hastanede 2021 yılında yaşandı. İddiaya göre Elçin ve Burak Küçüksorgulu çifti, 6 yaşındaki kızları Elif’i, ayağındaki aşil tendonu gerginliği nedeniyle Kadıköy’de Kızıltoprak’taki özel bir hastaneye götürdü. Doktorların yaptığı muayene ile küçük Elif’e MR çekilmesine karar verildi. Elçin Küçüksorgulu, 11 Haziran 2021 tarihinde MR çekilmesi için kızı Elif’i hastaneye getirdi. MR çekiminin yapıldığı odaya alınan Elif’e anestezi uygulandı.

İddiaya göre MR odasında yaklaşık 45 dakika kalması beklenen Elif, iki saat kadar odadan çıkmayınca anne Elçin Küçüksorgulu, kızının sağlık durumuyla bilgi almak istedi ancak ilgili hiç kimse tarafından bilgi verilmedi. MR çekiminden çıkartılan Elif’i odaya aldıklarında eli ve kolunun sargılı olduğu görüldü. Anne Elçin Küçüksorgulu, doktorun pansuman için sargıyı açtığında kızının sağ baş parmak ve orta parmakları ile kolunun ağır bir şekilde yaralandığını gördü. Aile şikayetçi olarak olayı mahkemeye taşıdı.

Ailenin avukatının dava dilekçesinde yer alan ifadelere göre, Elif’in anestezi uygulandığı sırada uykudayken MR cihazında meydana gelen çekim sırasında yanarak yaralandığı belirtildi. Savcılık tarafından, olaydan sorumlu 4 kişi hakkında ‘taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan 1 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldığı öğrenildi. Ayrıca avukatın dava dilekçesine göre, savcılık dosyasındaki raporda hastanedeki MR cihazının sürekli arızalandığı, davalı hastane ile 3 şirketin kusurlu hizmeti ve haksız fiilleri nedeniyle Elif’in baş parmağı ve işaret parmağı arasında kalan bölgenin kemiğe kadar yandığı, yapılan ameliyat ile bölgeye doku nakli yapıldığı ve tel takıldığı ifade edildi.

Aile, 1 milyon 500 bin liralık tazminat davası da açtı. Şimdiye dek 2 ameliyat geçiren küçük Elif ise bir ameliyat daha geçirecek. Davanın celsesi 22 Eylül 2022’de görülecek.

Fotoğraf: DHAFotoğraf: DHA

"40 DAKİKA KADAR SÜRECEK OLAN MR ÇEKİMİ 2 SAATİ BULDU"

Elif’in annesi Elçin Küçüksorgulu, olayı şöyle anlattı:

“Kızımın ayağında aşil tendon gerginliğinden dolayı bir MR çekimi yapılması gerekiyordu. Kızıltoprak Florence Nightingale hastanesine gittik, kendisine MR çekimi yapılacağı iletildi. Anestezili bir MR çekimi oldu. Yaklaşık en fazla kırk dakika kadar sürecek olan işlem iki saati buldu. Ben hastanede abimle beraber bekledim kendisini. Hiçbir şekilde bize haber verilmedi. Sadece baş parmağında, orta parmağında ve kolunda bir takım yanıkların meydana geldiğini söylediler. Onu bile göstermeyeceklerdi. Kızımın şu an başparmağında, sağ başparmağında tendonları yanmış durumda."

"MR çekiminin parasını ödemek istedik. Bizden o parayı alamadılar" diyen Küçüksorgulu, "Otopark, vale ücretin parasını almadılar. Amaçları bir an önce bizlere göndermekti" şeklinde konuştu.

"PSİKOLOJİK OLARAK ÇOK FAZLA ETKİLENDİ"

Hukuki süreci başlattıklarını söyleyen anne Küçüksorgulu, "Eylül ayında da davamız var. Bunun dışında epikriz raporunu da hastaneden istedik. Hiçbir şekilde bize o an vermediler. Neredeyse 5 gün sonunda bize epikriz raporunu ulaştırdılar. Biz bunu istememize rağmen bize şöyle bir cevap verdiler. 'Yarın pansumana gelirsiniz. O zaman epikriz raporuna bir şeyler yapmaya çalışırız, veririz.' şeklinde bir bilgi verdiler. Baş parmağındaki tendonları yandı. Parmağını oynatmayla ilgili bir sıkıntımız mevcut ve ikinci ameliyatımız gerçekleştirildi. Parmağını şu an kırma işlemini sağlayamıyor, yapamıyor. Psikolojik olarak da çok fazla etkilendi kendisi" diye konuştu.

"MR'A UYUMLU OLMAYAN BİR CİHAZIN KULLANILDIĞI BİLGİSİNE ULAŞTIK"

Konuşmasına devam eden Küçüksorgulu, şöyle konuştu:

"Olayın ardından kızım 2 tane ameliyat geçirdi. Nisan ayında ikinci ameliyatını geçirdi ve önümüzde yine bir ameliyat olma süreci gözüküyor gibi. Uzmanlar tarafından da bir görüşmeler sağladık ve böyle bir şeyin hiçbir şekilde yaşandığını kimseden duymadıklarını dile getirdiler. MR'a uyumlu olmayan bir cihazın kullanıldığı bilgisine ulaştık."

(İHA-DHA)