Bedelli askerlik ödemelerine ilişkin açıklama yapan MSB, bedelli askerlik ücretinin 1 Temmuz'da sona ereceğini hatırlatarak yükümlülerin mağduriyet yaşamaması için ödemelerini 23 Haziran'a kadar tamamlaması gerektiğini bildirdi.

Kaynak: Haber Merkezi
MSB'den 'bedelli askerlik' uyarısı: Son tarih 23 Haziran
Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek tutarın 1 Temmuz itibarıyla geçerliliğini yitireceğini anımsattı. 

Yükümlülerin mağduriyet yaşamaması için müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlaması gerektiğini bildiren MSB, ödemelerin 23 Haziran'a kadar yapılması gerektiğini kaydetti. 

MSB'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurban Bayramı tatili 27 Haziran saat 13.00'te başlayıp 1 Temmuz'da sona erecektir. Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı, 1 Temmuz itibarıyla geçerliliğini kaybedeceğinden bedelli askerlik hizmetine müracaat edecek yükümlülerin, mağduriyet yaşamaması için 23 Haziran'a kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir."

7179 sayılı Askere Alma Kanunu'na göre, bedelli askerlik için ödenecek ücret 240 bin gösterge rakamının ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunuyor. Bu rakam da her yıl ocak ve temmuz aylarında yeniden tespit ediliyor.