Milli Savunma Bakanlığı'ndan kürsüde dua eden Teğmen hakkında yaptığı açıklamada, “Video bir törene ait değil, ailesine göndermiş” denildi.

MSB’den kürsüde dua okuyan teğmen hakkında açıklama

Bir teğmenin Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) kürsüsünde mezuniyet duası ederken çekilen görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Görüntülerde MSÜ kürsüsünde tekmil verdikten sonra dua eden teğmenin, salavat getirdikten sonra, "Yarabbi her başlayan bitiyor, her yeni eskiyor. İşte bizler de başlamış olduğumuz eğitim sürecini bugün nihayete erdirdik. Yarabbi almış olduğumuz bu eğitimi hakkımızda hayırlara vesile eyle" ifadelerini kullandığı duyuluyor.

"BİR TÖRENE AİT DEĞİL"

Cumhuriyet'ten Hüseyin Hayatsever'in haberine göre; Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, teğmenin Milli Savunma Üniversitesi kürsüsünde ettiği duanın görüntülerinin herhangi bir törene ait olmadığını bildirdi. Teğmenin kürsüde dua ettiği video görüntülerini çektikten sonra kendi ailesine gönderdiğini, görüntülerin ailesi tarafından paylaşıldığını bildiren yetkililer, teğmenle ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı sorusu üzerine, "Emir talimatlar neyi gerektiriyorsa yapılıyor" ifadelerini kullandı.