Milli Savunma Bakanlığı: "İdlib'de rejim güçlerinin saldırısında 5 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı"

MSB: İdlib'de Suriye ordusu saldırdı, 5 askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre İdlib'de Suriye ordusunun açtığı ateş sonrası 5 asker yaşamını yitirdi, 5 asker de yaralandı. Bakanlık ayrıca tespit edilen hedeflerin yoğun şekilde ateş altına alınarak karşılık verildiğini duyurdu.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "İdlib'de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz.""

Reuters Haber Ajansı ise Türk hükümeti kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Suriye ordusu güçlerinin, ülkenin kuzeyindeki Taftanaz'da bulunan gözlem noktasına saldırı düzenlediğini, Türk askerinin de karşılık verdiğini duyurdu.

Haberin duyulmasından dakikalar sonra bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde İdlib’de insani krizi sonlandırmak amacıyla görev yapan kahraman askerlerimize yönelik saldırıda şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum," dedi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Altun, "Yaşanan saldırıya misliyle mukabele edilmiş; düşman hedefleri derhal ortadan kaldırılarak, şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır. Bu hain saldırının talimatını veren savaş suçlusu, yalnızca Türkiye’yi değil, uluslararası toplumun tamamını hedef almıştır," ifadelerini kullandı.

MSB'DEN YENİ AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'de Suriye ordusunun açtığı ateş sonrası 5 askerin yaşamını yitirmesine ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"3 tank ve 2 top/havan mevziinin tahrip edildiği, 1 helikopterin isabet aldığı öğrenilmiştir. Şu ana kadar 115 rejim hedefi ateş altına alındı. İlk bilgilere göre, 101 rejim unsuru etkisiz hale getirilmiştir. Hedeflere meşru müdafaa kapsamında atışlar devam etmektedir. Şehit ve yaralı silah arkadaşlarımızın kanı yerde bırakılmamış, bırakılmayacaktır."

BU AYKİ İKİNCİ SALDIRI

Bir hafta önce de Suriye’nin kuzeybatısında bulunan İdlib’de Suriye Ordusu'nun, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konvoyuna yaptığı saldırı sonucu 5 asker 3 sivil personel hayatını kaybederken 9 asker de yaralanmıştı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada önceki pazar gecesi TSK'ye bağlı takviye birlikleri konvoy halinde ilerlerken Suriye ordusu tarafından açılan topçu ateşi tarafından vurulduğu açıklanmıştı.