MSB, İdlib'deki hava saldırısında 2 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı

Piyade Uzman Çavuş Soner Enes Baykuş ve Uzman Onbaşı Şükrü Elibol Suriye'nin İdlib bölgesinde düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybederken, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 2 askerin de yaralandığını duyurdu.

İhlas Haber Ajansı, Kahramanmaraşlı Piyade Uzman Çavuş Soner Enes Baykuş'un Suriye'nin İdlib bölgesinde hayatını kaybettiğini bildirdi. Baykuş'un hayatını kaybettiği haberi ailesine bildirildi. Baykuş'un naaşının yarın memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verilmesi beklendiği aktarıldı.

Samsun Valisi Osman Kaymak ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada Uzman Onbaşı Şükrü Elibol'un İdlib'de şehit olduğunu aktardı. Kaymak, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Samsunlu hemşehrimiz Uzman Onbaşı Şükrü Elibol'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır, aziz milletimize başsağlığı dilerim."

MSB: 2 asker şehit, 2 asker yaralı

MSB, 2 askerin hayatını kaybettiğini doğrularken, 2 askerin de yaralandığını belirtti.

MSB'nin açıklaması şöyle:

"Ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan unsurlarımıza düzenlenen hava saldırısı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Bölgedeki Rejim hedefleri derhal ateş altına alınmış; alınmaya devam edilmektedir.

"Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz. Unutulmamalıdır ki; şehitlerimizin kanı hiçbir zaman yerde bırakılmamış, bundan sonra da bırakılmayacaktır!

"Bölgedeki çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre; 1 adet hava savunma füze sistemi, 1 adet ZU-23 uçaksavar, 1 adet Tanksavar, 3 tank, 1 mühimmat aracı, 2 iş makinesinin imha edildiği, 3 tankın ele geçirildiği ve 114 Rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir."