Milli Savunma Bakanlığı, Irak’taki Pençe-Yıldırım operasyon bölgesinde 3 askerin saldırı sonucu, Suriye’deki Bahar Kalkanı operasyonu bölgesindeki 1 askerin ise uçurumdan düşerek yaşamını yitirdiğini açıkladı.

MSB: Pençe-Yıldırım bölgesinde 3, Bahar Kalkanı bölgesinde 1 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım operasyon bölgesinde 3 askerin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Suriye’deki Bahar Kalkanı operasyonu bölgesinde ise 1 asker yaşamını yitirdi.

“Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım operasyon bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız şehit oldu” açıklaması yapan Bakanlık, “Bölgede tespit edilen hedefler hava harekâtı ile vuruldu ve ilk belirlemelere göre 6 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi” dedi.

Bakanlığın açıklaması şöyle devam etti: “Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak! Kahraman komandolarımız teröristlerin inlerini yerle bir etmek için operasyonlara devam ediyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine başsağlığı ve sabır dileriz.”

1 ASKER UÇURUMDAN DÜŞEREK YAŞAMINI YİTİRDİ

Öte yandan Suriye’deki Bahar Kalkanı Harekat Bölgesi'nde yol emniyet noktasından üs bölgesine dönüş yapacakları sırada yolun ıslak ve kaygan olması nedeniyle dengesini kaybedip 20-25 metre yükseklikten düşerek ağır yaralanan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Emre Ceylan’ın da yaşamını yitirdiği bildirildi.