Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Genel Müdürlüğü, iki kez verilen iptal kararlarına karşın üçüncü kez mühendis ‘kiralamak’ için ihale yaptı. TMMOB, hukuka aykırı usulle personel istihdam ederek kamuyu zarara uğrattığı gerekçesiyle MTA Genel Müdürlüğü yetkileri hakkında suç duyurusunda bulundu. ‘MTA yargı kararlarını hiçe sayıyor’ TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, “TMMOB olarak bugüne […]

MTA’nın ‘kiralık mühendis’ ısrarı

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Genel Müdürlüğü, iki kez verilen iptal kararlarına karşın üçüncü kez mühendis ‘kiralamak’ için ihale yaptı. TMMOB, hukuka aykırı usulle personel istihdam ederek kamuyu zarara uğrattığı gerekçesiyle MTA Genel Müdürlüğü yetkileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘MTA yargı kararlarını hiçe sayıyor’

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, “TMMOB olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sözleşmeli, geçici, güvencesiz istihdam usullerine karşı tüm mühendis, mimar ve şehir plancılarının kamuda güvenceli ve kadrolu istihdam edilmesi için mücadele vermeye devam edeceğiz” dedi.

Hizmet alımı yoluyla mühendis istihdamı ihalesine karşı uzun zamandır hukuk mücadelesi verdiklerini ve sonuç aldıklarını belirten Koramaz, şunları söyledi: “MTA Genel Müdürlüğü 2018’de personel temini için ‘personel hizmet alımı’ ihale edildi. İdare Mahkemesi, Anayasa’da belirtilen istihdam şekilleri dışında personel istihdam edilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirterek, ihalenin iptaline karar verdi. Karar Danıştay tarafından da onanarak kesinleşti. Yargı kararını hiçe sayan MTA, ihalenin usulü ve adını değiştirerek, bir kez daha asli işlerinde çalışacak personel için ihaleye çıktı. Bu ihaleye karşı açtığımız davada da ihale ikinci kez iptal edildi. MTA, asli ve sürekli işlerince çalışacak personel için Anayasa’da öngörüldüğü üzere kadrolu ve güvenceli istihdam sağlaması gerekirken, hukuka aykırı işlemlere devam ediyor. MTA Genel Müdürlüğü kesinleşen yargı kararlarına rağmen, üçüncü kez kiralık personel istihdamı ihalesi gerçekleştirdi. Birlik olarak bu ihalenin iptali için de yargı yoluna başvurduk.”