MTA Genel Müdürlüğü yerleşkesinde meydana gelen patlamanın detayları ortaya çıktı. Yangına ve patlamaya neden olan doğalgaz vanasının dün, Torunlar Gıda bünyesindeki BaşkentGaz ekiplerince değiştirildiği iddia edildi

MTA yerleşkesinde patlama: Değiştirilen vanadan sızıntı olduğu iddia edildi

BirGün/Ankara

Ankara’da MTA Genel Müdürlüğü yerleşkesindeki patlamanın detayları belli oldu. Patlamaya yol açan gaz kaçağının dün Başkentgaz ekipleri tarafnıdan değiştirilen vanadan kaynaklandğı iddia edildi.

Başkent’te Çankaya Söğütözü Mahallesi'nde bulunan MTA Genel Müdürlüğü’nde 9.50’de şiddetli bir patlama yaşandı. Eskişehir yolu trafiğe kapatılırken yurttaşlar da çevreden uzaklaştırıldı. İlk resmi açıklamada, patlamanın doğalgaz kazanında yaşandığı belirtildi. ABB İtfaiyesi'nin hızla müdahale ettiği yangın, gaz akımının da kesilmesi ile saat 10.35’te söndürüldü.

VANA YENİ DEĞİŞTİRİLDİ

Patlamaya ve ardından başlayan yangına neden olan sızıntının yaşandığı doğalgaz vanasının dün BaşkentGaz ekiplerince değiştirildiği öne sürüldü. Sızıntının sabah erken saatlerde fark edilmesi ve alanın boşaltılması nedeniyle olayda can kaybı yaşanmadı.

PATLAMA ANI KAMERADA

Bir yurttaşın telefon kamerasına yansıyan patmala anında çevreye demir parçaların saçıldığı gürüldü. AFAD ekipleri de tedbir amaçlı bölgeye geçti. İhbar üzerine olay yerine giden itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın, doğal gazın kesilmesinin ardından ekiplerin müdahalesi sonucu söndürüldü.

Olay yeri inceleme ekipleri, yangının çıkış nedenini araştırmak üzere çalışmalarına başladı.

BAŞKENTGAZ TORUNLAR’DA

Başkentgaz’ın özelleştirilmesi için 25 Ocak 2013’te gerçekleştirilen ihaleyi 1 milyar 162 milyon dolar ile Torunlar Gıda kazandı. Doğalgaz dağıtımının 1988 yılında başladığı Ankara’da Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen doğalgaz dağıtımını 2007 yılı itibarıyla Torunlar Gıda üstlendi.