Redfotoğraf , “Mücadelede Kadın ” sergisine katılım için çağrıda bulunuyor.

Redfotoğraf , “Mücadelede Kadın ” sergisine katılım için çağrıda bulunuyor. Bunun bir yarışma olmadığını ve ortak bir sergi olduğunu özellikle vurguluyor. Son katılım tarihi 25 Şubat 2011-Cuma günü olan etkinlikte fotoğrafların seçimi 27 Şubat 2011- Pazar günü yapılacak ve 08 Mart 2011 tarihinde de sergilenecek.

“Mücadelede Kadın” Fotoğraf sergisine destekleyenler; Atelye Alaturka, Bianet, Ekmek ve Gül, Evrensel Gazetesi, Evrensel Kültür Dergisi, Galata Digital Gazete, Hayat TV, Karşı Sanat Çalışmaları, Tiroj Dergisi, Özgür Radyo, Yedi Yelken Programı. Sergi organizasyonunu yapan Redfotoğraf yeni destekçileri bekliyor.
Redfotoğraf serginin amacını; fotoğrafın gücünün, kalıcılığının toplumla buluşturulmasında aracı olan kurumlarla paylaşılmasını ve belgesel bir arşiv oluşturmasını sağlamak olarak açıklıyor. Toplumsal mücadelenin bütün bir hayat olduğu gerçeğiyle, hayatın güzelliklerini, neşesini olduğu kadar, toplumsal sorunların yüklediği sorumlulukta, kadınların mücadelede ortaya koyduğu üretim ve direnişleri, daha güzel ve yaşanabilir bir dünyayı kurmak için elimizdeki araç olan fotoğraf makineleriyle, tanık olduklarımızı göstermek istiyoruz. Savaşsız, sömürüsüz bir dünyanın kurulması için verilen mücadelelerde kadınların varlığı inkâr edilemez bir gerçekliktir. Kadının, iktidarın/sistemin dayatmaları karşısında duruşu, gericiliğe, ırkçılığa, savaşlara karşı hak alma mücadelelerinde gösterdikleri direnişleri görünür kılmak için. Evde, sokakta, okulda, işyerlerinde kısaca yaşamın her alanında kadınların yükselttiği mücadele bayrağının daha da dalgalanması için, diye yanıtlıyorlar.
İletişim için; Özcan Yaman – Nihat Karadağ-Karşı Sanat Çalışmaları redfotograf@gmail.com  - www.redfotograf.com

                                                                     *

Bir web gazetesi olarak tasarlanan ‘Ajans Tabloid’ deneme yayınına başladı. Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi’nde yürütülen Basın Fotoğrafçılığı Programı ve Belgesel Fotoğraf Programı katılımcılarının hazırladığı haber, foto-röportaj, röportaj ve makaleleri paylaşıma açmak için oluşturulan Ajans Tabloid’in yazı ve fotoğraf işlerinin yönetimi Basın Fotoğrafçılığı Programı katılımcıları tarafından dönüşümlü olarak yapılıyor.
Ajans Tabloid aynı zamanda Basın Fotoğrafçılığı Programı katılımcılarının staj alanı olarak da işlev kazanıyor. Tasarımını Yücel Tunca’nın, uygulamasını ise Şamil Hazır’ın yaptığı web gazetesine Akademi’nin öğretim kadrosundaki öğreticilerin bir bölümü de katkıda bulunuyor.
1 Mart tarihi itibarıyla da normal yayın akışına geçecek olan web gazetesine şimdiden başarılar.  
                                                          *

‘Fotoğrafsız’ fotoğraf üzerine düşünce dergisinin 2. sayısı, ‘Fotoğraf Notları’ foto-röportaj dergisinin ise 5. sayısı çıktı. Fotoğrafsız Dergisi bu sayıda Belgesel Fotoğrafı dosya konusu olarak işledi. Beyhan Özdemir, Gülbin Özdamar, Özcan Yurdalan, Yücel Tunca, Hercules Papaioannaou, Murat Yaykın, Orhan Cem Çetin, Mehmet Kaçmaz, İbrahim Akyürek ve Şebnem Eraş’ın yazdı. Fotoğraf Notları Dergisi’nde ise kentsel dönüşümü konu alan foto-röportajlar var. Başakşehir ya da İstanbul2.0 Beta, Aya Dimitry’den “Rezidanslar Mahallesi’ne”, Gedikpaşa’dan Şişhane’ye; Üretimi şehirden koparmak, Daha dün Sulukule, Dikine büyüyen şehrin enine direnen savunma yapısı; Surlar, Şehrin ortasındaki göç durağı; Tarlabaşı, Gülsuyu-Gülensu; Kentsel dönüşüme karşı örgütlü direniş, Tarihi taşa yazmak; Küreselleşme ve Diyarbakır Surları foto-röportajları içeriğini oluşturuyor.