Mücadelemize devam edeceğiz

Haber Merkezi

Ülkenin dört bir tarafında il ve ilçe binalarına İstanbul Sözleşmesi pankartı asan SOL Parti üyelerine baskı ve gözaltılar sürüyor. Son olarak SOL Parti Amasya İl Örgütü binasına İstanbul Sözleşmesi pankartı asıldığı gerekçesiyle İl Başkanı Suat Sancak gözaltına alındı. Sancak, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı’nın kararıyla Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasına tepkiler sürüyor. Ülke genelinde il ve ilçe binalarını ‘İstanbul Sözleşmesi Bizim’ pankartı asan SOL Parti’ye yönelik iktidarın hamleleri sürüyor. Artvin, Trabzon, Uşak’ın ardından Amasya’da da gözaltı işlemi yapıldı. İl başkanı Sancak’ı gözaltına alan polis pankartı söktü. Sancak’ın serbest bırakılmasının ardından sökülen pankart SOL Partililer tarafından tekrar asıldı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİMDİR

“İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz, mücadelemize devam edeceğiz” diyen SOL Parti Amasya İl Başkanı Suat Sancak, BirGün’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İstanbul Sözleşmesi’ni iptal edilmesine tepki göstermek için Amasya İl Örgütü binamıza, il örgütümüzün aldığı karar doğrultusunda geçtiğimiz çarşamba günü ‘Tek adam kararnamesi hükümsüz’ yazılı bir pankart astık. Amasya Emniyet Müdürlüğü ise ‘Tek adam kararnamesi’ demek suçtur diyerek önce pankartımıza el koydu ardından da beni gözaltına aldı. Emniyette, ‘bu pankartı kim astı?’ diye sordular. SOL Parti Amasya İl Örgütü astı dedim. Genel merkezimizin ve Amasya il örgütümüzün tüm il ve ilçelere bu pankartı asmak için karar aldığını belirterek pankartımızın suç unsuru taşımadığını belirttim. Emniyetin ardından savcıya verdiğim ifade de aynı şeyleri belirttim. Bu sürecin ardından ‘İstanbul Sözleşmesi bizimdir’ yazılı yeni pankart astık parti binamıza. Pankartımızla mücadelemizin devam edeceğini ifade ettik. Şuana kadar pankartımıza yönelik henüz bir müdahale de olmadı.”

KADINLAR İFADEYE ÇAĞRILDI

Geçen ay AKP Ankara İl Binası önünde ‘İstanbul Sözleşmesi Bizim’ eylemi yapan SOL Partili kadınlar ifadeye çağrıldı. SOL Partili Başkanlar Kurulu Üyesi Gizem Gül Kürekçi ve altı kadın emniyette ifade verecek.