Mücadelesiyle ilham olan Neslican’ın filmi vizyonda
Demir Kadın: Neslican’ın galasında film ekibi bir araya geldi. (Fotoğraf: AA)

Kanser tedavisi gördüğü sırada yaşama tutunma mücadelesiyle birçok kişiye ilham kaynağı olan Neslican Tay’ın hayatını anlatan ‘Demir Kadın: Neslican’ filmi vizyona girdi.

İstanbul Levent’teki Kanyon AVM’de gerçekleştirilen gala öncesi senarist ve oyuncular, filmle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı. Filme ilişkin açıklamada bulunan Naz Çağla Irmak, oyunculuk kariyeri adına çok önemli bir film olduğunu belirterek, “Kariyerim açısından Demir Kadın’dan önce ve sonra diyebilirim. Bu benim hayattaki farkındalıklarım açısından da böyle, sadece mesleki olarak değil. Gerçekten Neslican’ı canlandırdıktan sonra başka bir kapı açıldı. Aslında neyin kıymetli, değerli olduğunu, neyin sadece bir toz bulutu olduğunu öğrenmiş oldum” ifadelerini kullandı.

Neslican TayNeslican Tay

Oyuncu Mesut Akusta da filmde Neslican Tay’ın babasını canlandırdığını ifade ederek şunları söyledi: “Bir babanın başına gelebilecek en kötü şey bu. Umarım kimseler yaşamaz ama Neslican öyle bir mücadele göstermiş ki... Bu hastalıklar olacak, belki bin tane sıkıntı olacak ama bunlarla mücadele etmek zorundayız.” ‘Demir Kadın: Neslican’, kanser tedavisi gördüğü sırada yaşama tutunma mücadelesiyle insanlara umut olan Neslican Tay’ın hayat hikâyesini işliyor. Kendisine kanser teşhisi konmasıyla başlayan zorlu tedavi sürecinin aktarıldığı filmde, Neslican’ın yaşadıkları ve yaşama tutunma mücadelesi gözler önüne seriliyor. AA