Gezi Davası tutukluları Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay, TMMOB tarafından başlatılan Adalet Nöbetleri dolayısıyla TMMOB Danışma Kurulu’na mesajlar gönderdi.

Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’dan ‘Adalet Nöbeti’ne mesaj

Gezi Davası tutukluları Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman, başlatılan Adalet Nöbetleri dolayısıyla TMMOB Danışma Kurulu’na mesaj gönderdi.

“Göstermiş olduğunuz destek ve dayanışmayı ta buralardan duyuyor ve biliyorum” diyen Mücella Yapıcı, “İktidar ne kadar uğraşırsa uğraşsın TMMOB'liler olarak mesleğimizi, aklımızı ve vicdanımızı daima insanlık, doğa ve çevre yararına kullanma kararlılığımızdan bizleri vazgeçiremez. Biz kazanacağız, Yaşasın TMMOB” ifadelerini kullandı.

Silivri Cezaevi’nden ortak bir mesaj gönderen Tayfun Kahraman ve Can Atalay ise “25 Nisan'da verilen hukuksuz karara karşı bizlerle birlikte duran, iktidarın kör nefretine ve umarsız kibrine karşı itirazları yükselten tüm demokrasi güçlerine minnettarız. TMMOB'nin bağlı Odalarımız ile birlikte başlattığı Adalet Nöbetleri, hukuksuzluğa karşı seslerimize ses, adaletsizliğin yerini adil yargılamanın alacağı günlere dair umudumuza umut katmaktadır” dedi.

Kahraman ve Atalay’ın mesajı şöyle devam etti:

“Geldiğimiz noktada bu kararlar sonucu, mesele artık ne bizler ne de Gezi değil. Mesele artık güzel memleketimizde adalet, hukuk, demokrasi ve vicdanın ne kadar baskın olacağıdır. Meslek Odalarımıza, bu güzel memleketin mühendis, mimar ve şehir plancılarına düşen görev; TMMOB'nin bayrağı altında kardeşlik, özgürlük ve demokrasi mücadelemize daha yüksek bir sesle omuz vermektir. TMMOB'nin mücadele tarihinin de bizlere gösterdiği gibi, bu mücadelenin yükseltileceğine dair güvenimiz, sizlere inancımız tamdır. Sizleri hasret ve güzel günlere inancımızla selamlıyoruz. Silivri'nin soğuk olduğu rivayet edilen duvarları ardından, dayanışmamızın sıcaklığı ile.”