Doğal sit alanlarının derecelerinin düşürülerek imara açılmasına karşı başlattıkları mücadeleyi büyüten MUÇEP, kapsamlı bir şenlik yaparak sesini yükseltmeyi hedefliyor

MUÇEP vazgeçmiyor

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP), doğal sit alanlarının imara açılmasına ve sit alanlarının derecelerinin düşürülmesine karşı yürütülen mücadeleyi büyütmeye kararlı. Geçen günlerde topladıkları 20 bin imzayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teslim eden yaşam savunucuları, şimdi de büyük bir şenlikle doğanın talan edilmesine karşı sesini yükseltecek.

TBMM’de geçen hafta ziyaretlerde bulunan bir grup MUÇEP üyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Muğla’nın doğal sit alanlarını yeniden değerlendirerek, koruma derecelerini düşürme projesinin iptal edilmesi için topladıkları 20 bin imzayı iletip, Gökova Bölgesi’ndeki gizlice onaylanan uygulamanın iptali için açtıkları dava hakkında kamuoyuna bilgi vermişti. Söz konusu değişim, tüm kıyıların betonlaşması tehlikesini de beraberinde getiriyor. Bununla beraber, biyoçeşitliliğin, endemik türlerin ve koruma altındaki canlı türlerinin yaşamları da tehlikeye atılıyor.

Denizden ve karadan ulaşılacak
22 Eylül günü saat 14.00’de başlayacak şenlik, Gökova Körfezi’nin eşsiz güzelliğiyle görenleri büyüleyen Akbük Koyu’nda yapılacak. Yaşam savunucularının yopğun katılımının beklendiği şenliğe, bisiklet grupları, kent konseyleri, sendikalar, doğa yürüyüşçüleri de katılım gösterecek. Denizden teknelerle de ulaşılacak etkinlikte, bir de forum düzenlenecek. Gelecek dönemin mücadele hattının çizileceği forumda geçmiş dönemin de pratikleri hatırlatılacak.
mucep-vazgecmiyor-368189-1.
Şenlikle ilgili duyuru yapan MUÇEP, şu ifadeleri kullanıyor: MUÇEP olarak kurulmamıza vesile olan ‘Doğal Sit Alanlarının Derecelendirme Değişikliği’ni bugün de kabul etmedik, yine de etmeyeceğiz. Muğla’nın eşsiz doğal güzelliklerine kazanç kapısı olarak bakılmasına, tabiatın mevduat yapılmasına tahammül etmeyiz, göz yummayız! Mavi yolculuğu, Gökova Körfezi’ni, turizmi, denizcileri, biyolojik türleri, ekosistemi, çarpık, plansız ve yoğun yapılaşmayı, koylara otel yapılmasını, ‘Muğla nasıl cennet kalır’ı konuşacağız. Sizleri de aramızda görmek isteriz.