Muş’ta Adıvar İmam Hatip Ortaokulu'nda okul müdürü T.K.’nin kendine ek ders yazarak kamuyu zarara uğrattığı ve okulda başka bir öğretmene mobbing uyguladığı iddia edildi. T.K. iddiaları reddetti.

Müdür için kamu zararı iddiası
Adıvar İmam Hatip Ortaokulu. (Fotoğraf: MEB)

Berkay SAĞOL

Muş'un Bulanık ilçesinde bulunan Adıvar İmam Hatip Ortaokulu'nda okul müdürü olarak görev yapan T.K. için girmediği halde kendine ek ders yazdığı ve kamuyu zarara uğrattığı iddia edildi. T.K. hakkında ayrıca, usulüne uygun olmayan şekilde mesai saatleri içinde toplantı yaptığı, okulda girmesi gereken derslere girmediği ve okuldaki bir başka öğretmene mobbing uyguladığı ileri sürüldü.

Adıvar İmam Hatip Ortaokulu’nda görev yapan bir başka öğretmen A.G. okul müdürü T.K. hakkında Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe vererek şikâyetçi oldu. Dilekçede müdürün evrakta sahtecilik yaptığı ve girmesi gereken 12 saat derse girmeyip sınıf defterlerini doldurmadığı belirtildi. Müdürün aynı zamanda girmediği derslerin ek dersini kendine yazarak haksız kazanç elde edip kendisini derse girmiş göstererek evrakta sahtecilik suçunu işlediği dile getirildi.

Okul müdürü T.K.’nin 16, 21 ve 29 Eylül’de okula tam gün gelmediği, eylül ayında gelmediği günler için de ek dersini kendine yazarak haksız kazanç elde ettiği iddia edildi.

‘ALENGİRLİ İŞLER’

Tüm Öğretmenler Sendikası Muş Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, “Adıvar İmam Hatip Ortaokulu Bilişim Öğretmeni üyemize okul idaresi tarafından soruşturma açıldı. Üyemiz bizle iletişime geçerek şahsına mobbing uygulandığını ve bu sene müdür yardımcılığına başlayan fakat görevlendirme olarak okul müdürü T.K tarafından okulda bir takım alengirli işlerin döndüğünü iletti” denildi.

Açıklamada, şunlar dile getirildi: “Üyemizin sonuna kadar arkasındayız ve üyemize yönelik yapılan mobbingi kınıyor üyemize açılan soruşturmanın takipçisi olacağımızı dile getiriyoruz. Okul müdürünün bu iddialar ile alakalı soruşturma esnasında görev yeri değişikliği zorunluluk arz etmektedir.”

Okul müdürü T.K. ise iddiaları reddederek karşı dava açacağını söyledi.