Müdür, öğretmeni okuldan kovup polis çağırdı: “Ne idüğü belirsiz kişi öğretmenler odasına girdi”
Fotoğraf: BirGün

Abidin YAĞMUR

Mersin Gazi Anadolu Lisesi’nde 9 yıl görev yaptıktan sonra bir başka okula sürgün edilen 27 yıllık öğretmen A.N. eski okulunun öğretmenler odasındaki dolabından eşyalarını almak isteyince bu yaz atanan okul müdürü M.S. tarafından okuldan kovuldu, hakarete uğradı. İddiaya göre müdür M.S, öğretmen A.N’yi okuldan attırmak için polis çağırdı, okula gelen polis ekibine “Ne idüğü belirsiz kişi öğretmenler odasına girdi” diye beyanda bulundu. Bu konuşmalara tanık olan diğer öğretmenlerle müdür M.S arasında tartışmalar yaşandı. Lise, geçtiğimiz yıl da spor salonunun usulsüz kiraya verilmesi, kamunun zarara uğratılması iddialarıyla gündeme gelmişti. Milli Eğitim Müdürlüğü, spor salonlarının usulsüz kiraya verilmesi konusunda eski okul idaresini kusurlu bulmuştu. Müdürlük aynı zamanda, usulsüzlüğü ortaya çıkaran 2 öğretmenin de görev yerini değiştirmişti. O 2 öğretmenden biri olan A.N. okulun öğretmenler odasında, onlarca meslektaşının önünde hakarete uğradığı ve bir öğretmenin hak etmediği şekilde kovulduğu gerekçesiyle örgütlü olduğu Türk Eğitim-Sen’e şikâyette bulundu.

İddiaya göre A.N. okul müdür yardımcısından telefon aldı. Müdür yardımcısı, okulun top kafeslerini açamadıklarını belirtti ve A.N.’den okula gelerek top kafesini açmasını istedi.

Yaz tatilinde olduğu süreçte görev yeri değiştirildiği için okuldaki eşyalarını alamayan A.N. okula gitti. Burada, yeni atanan okul müdürü M.S. ile tanıştırılan A.N. bir müdür yardımcısı ile spor salonuna gitti ve top kafesini açtı. Ardından A.N özel eşyalarını almak için öğretmenler odasına gitti. Öğretmenler odasına gelen müdür M.S. öğretmen A.N’ye, “Ben sizi tanımıyorum. Sizi dışarı çıkmaya davet ediyorum” dedi.

Öğretmen A.N. de “Beni siz çağırdınız. Arkadaşlarımız da tanıştırdı. Ne yapmaya çalıştığınızı anlamıyorum. Eşyalarımı alıyorum. Beni bu şekilde kovamazsınız” dedi.

Öğretmen A.N. eşyalarını toplamaya ve öğretmen arkadaşlarıyla sohbete devam edince müdür M.S okula polis çağırdı.

Polis ekipleri, öğretmen A.N’nin öğle molasından sonra okuldan ayrılmasının ardından okula geldi. Müdür M.S. polislere “Ne idüğü belirsiz biri okula geldi. Öğretmenler odasında dolapları karıştırdı” diye beyanda bulununca olaya tanık olan öğretmenler müdür M.S.’ye tepki gösterdi.

Tartışmaların sonuç vermemesi üzerine öğretmenler örgütlü oldukları sendikalara durumu bildirdi. Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen sendikaları temsilcileri okula gelerek öğretmenlerle ve okul idaresiyle görüştü.