Müdürden veliye hakaret iddiası

Berfin Şengil

Atipik otizmli 7 yaşındaki oğlunu ilkokul birinci sınıfa yazdıran Can Demirel ilk başta okul yönetiminin kendilerine çok iyi davrandığını ancak daha sonra öğretmen N. E. ve velilerin, oğlunu okulda istemediğini öne sürdü.


Demirel, BirGün’e yaptığı açıklamada “Oğlumu okula kaynaştırma öğrencisi olarak yazdırdık. Aradan bir ay geçti ve bu süre zarfında öğretmen çocuğumuzla ilgilenmemeye başladı. Sınıfını değiştirmek istedik ancak kimse oğlunuzu almaz dediler” dedi.

Demirel, öğretmenin diğer velileri eşinin üstüne saldırttığı iddiasında bulundu. Yaşananları Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdiğini aktaran Demirel, “Şube Müdürü’nün yanına gidip dilekçemi verdiğimi söyledim. Müdür niye böyle bir şey yaptığımı, dilekçeyi niye işleme koydurduğumu sordu” diyerek kendisine çeşitli hakaretler ettiğini ileri sürdü.

‘ARAMIZDA BİR MÜNAKAŞA OLDU’

Velinin bu iddialarını Güngören İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü M.T’ye sorduk. Demirel ile aralarında bir münakaşa olduğunu aktaran M.T., “Yanıma agresif bir şekilde geldi. Ben de geldiği sırada bir toplantı halindeydim ve kendisinden bir bilgi notu yazmasını istedim. Bir takım görüşmelerin ardından işi şikâyet boyutuna getirmeden çözeceğimizi söyledim” dedi. Velinin dilekçeyle geldiğini ve kendisinin de resmi boyutlara getirmeden işi çözebilecekken niye işi dilekçeye taşıdığını sorduğunu söyleyen M.T., “Bunun üzerine de kabalaştı. Makamımı koruma refleksiyle kendisine ‘Böyle agresif hareketlerde bulunma, haddini bil!’ dedim. Sonra aramızda bir bağırış oldu” diye konuştu. M.T., velinin kendisinin üstüne saldırdığını ve buna çalışanların da şahit olduğunu öne sürdü.