LÖSEV tarafından yaptırılan LÖSANTE hastanesi 10 Mayıs’ta açılıyor. Bakan Müezzinoğlu ruhsatını  onaylamadığı hastane için “Doktorum yok” dedi

Müezzinoğlu’nun doktor bulamadığı hastane açılıyor

BURCU CANSU burcucansu@birgun.net

LÖSEV tarafından gönüllülerin desteğiyle Ankara İncek’te yaptırılan LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi 10 Mayıs’ta açılıyor.  LÖSEV, Avrupa’nın ilk, Türkiye’nin en donanımlı onkoloji kenti ve multidisipliner hastanesi olan LÖSANTE projesini hayata geçirdi. ''Bir Tuğla da Sen Koy'' denilerek milyonlarca gönüllü desteği ile hayata geçirilen hastanenin açılışına günler kala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun “Doktorum yok” açıklaması tepki çekti.

UZLAŞMAYA YANIT YOK
LÖSEV’in yaptırdığı 400 yataklı onkoloji hastanesine ilişkin ruhsat krizini aşmak için Sağlık Bakanlığı’na uzlaşma önerisinde bulundu. Bu çağrı üzerine Bakan Müezzinoğlu ise “Doktorum yok” açıklaması yaptı.

DOKTORSUZ AÇILIŞ
Milyonlarca kişinin bağışları ile tamamlanan LÖSENTA Hastanesi’nde, tamamı tek kişilik, refakatçinin kalması için uygun hijyenik odalar, ameliyathaneler, acil ve yoğun bakım servisleri, donanımlı kemik iliği nakil servisi ve kök hücre/kanser araştırma laboratuvarları, donanımlı radyoloji ve radyoterapi üniteleri bulunuyor.

ÜCRETSİZ TEDAVİ   
Lösemi ve kanser hastası çocuk ve yetişkinler için birçok şeyin dahil edildiği tedavi süreci parasız olarak sürdürülecek.